Nora Mørk og Amanda Kurtovic jubler etter norsk åpningsseier. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

Åpnet med 11-målsseier

Håndballjentene innledet VM-oppkjøringen med seier 39-28 over Sør-Korea i Møbelringen Cup.

Norge møtte nærmest to forskjellige lag før og etter pause i Sotra Arena. Etter pause viste koreanerne mer hva som bor i dem. Norge hadde gode linjespillere og flere som ville vise seg frem i denne første kampen med nye drakter.

Amanda Kurtović sa til TV 2 etter kampen at hun følte seg i god form. Hun trives som bakspiller på landslaget, som hun også gjør i klubblaget.

– Selv om det ble en fin seier har vi nok å jobbe videre med. Jeg synes vi kan jobbe ekstra med forsvaret. Nå gjelder det å finne timingen og spisse formen til mesterskapet begynner, sa hun.

Thorir Hergeirsson skrøt av fine angrepsposisjoner, men synes Norge slapp inn for mange mål i kampen.

Emilie Christensen er lagets eneste landslagsdebutant. Hun fikk spille det siste kvarteret, der hun hadde en målgivende pasning, skaffet en sjumeter og rakk også å pådra seg en utvisning.

Russland–Ungarn spilles senere torsdag. Norge møter Ungarn lørdag.