Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tvedt,-Tom-900px.jpg
Idrettspresident Tom Tvedt.

- Vi har alle et ansvar

Seksuell trakassering og overgrep skjer dessverre også i norsk idrett, sier Idrettspresidenten.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er helt uakseptabelt for oss og vi forsøker å gjøre noe med det, sier Idrettspresident Tom Tvedt.  
Men, med en tredjedel av befolkningen som medlemmer, er vi på mange måter et speilbilde av samfunnet. Derfor vil slike saker forekomme også hos oss. Han fortsetter:

- Vi har over tid jobbet målrettet med temaet. Nå understreker vi at alle i norsk idrett har et ansvar for at våre retningslinjer gjøres kjent og overholdes. Her kan vi bare være aktive. Vi kan ikke være nøytrale.

Norsk idrett har egne retningslinjer mot trakassering og overgrep. Disse retningslinjene er blitt revidert. I tillegg var Norges idrettsforbund først ute blant frivillige organisasjoner til å kreve politiattest for alle som har tillits- eller ansvarsoppgaver overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

Begrunnelsen er at alle i norsk idrett skal oppleve en trygg idrettsarena, fri for trakassering og overgrep. Vi har tydelig kommunisert at det er nulltoleranse for diskriminering og overgrep i norsk idrett – og det jobber vi for kontinuerlig. 

På Idrettsforbundets nettsider kan du lese mer