Veronica Egebakken Kristiansen ble kåret til banens beste mot Sveits. Her fra en tidligere kamp.

Utklasset Sveits

Håndballjentene vant enkelt 29-12 over Sveits. Dermed er Norge feilfri etter to kamper i EM-kvalifiseringen.

Sveits spilte lange angrep, men scoret kun ett mål de første 12 minuttene. Da ledet Norge 5-1, men det ble en målfattig 1. omgang. Først snaut fire minutter før slutt var Norge oppe i tosifret antall scoringer, til ledelse 10-5.

Det var første gang Håndballjentene møtte Sveits til landskamp. Etter å ha stått mye av 1. omgang i forsvar, ble det mer fart etter hvilen.

Amanda Kurtović kom inn etter pause og satte kjapt inn to scoringer. Det var startskuddet for Norge i denne kampen, som derfra og ut var distanserte Sveits med større tempo i scoringene. Ti minutter før slutt hadde Håndballjentene scoret like mange mål som i hele første. Da ledet Norge 24-9. Silje Solberg sto godt i mål bak et tålmodig norsk forsvar.

Veronica Egebakken Kristiansen ble kåret til kampens beste spiller.

Ukraina møter Kroatia senere søndag. Neste kvalkamper spilles i mars, med borte- og hjemmekamp mot Kroatia.