Tapte på bortemål

Tertnes ledet stort til pause, men kollapset fullstendig. Seier 29-26 over Minsk holdt ikke til avansement.

Bergenserne nærmest ga bort avansementet i kvalifiseringen til EHF Cup etter at Minsk klarte å redusere til tremålstap og gikk videre på bortemål.

Tertnes ledet 12-4 halvveis i 1. omgang, og 18-9 til pause, men kollapset fullstendig etter hvilen. Åtte minutter ut i 2. omgang ledet Tertnes med ti mål – 23-13, men så raknet det fullstendig, skriver ba.no. I et drama av de sjeldne tapte bergenserne 3-13 de siste 20 minuttene og ga bort avansementet til hviterusserne.

Det sto 52-52 etter to kamper, og ettersom Tertnes scoret færre bortemål i «bortekampen» lørdag, endte det med tap på bortemålsregelen.

Hviterussiske Minsk valgte å spille begge kampene i 2. kvalifiserende runde i Bergen.

«Bortekampen» gikk lørdag, mens Tertnes' hjemmekamp ble spilt søndag. Begge kampene endte med at hjemmelaget vant med tre mål. Lørdagens kamp endte 26-23 til Minsk, mens Tertnes vant 29-26. I og med at Minst scoret flere mål på bortebane i søndagskampen, ble det seier på bortemålsregelen for hviterusserne, etter 52-52 sammenlagt.

Glassverket er også slått ut, mens Byåsen – som tapte sin returkamp søndag – er klar for neste kvalifiserende runde.