Seier for U-gutta

U-gutta gjorde kort prosess med Portugal i åpningskampen under firenasjonersturneringen ScandIberico.

Tjøling-spilleren Viktor Petersen Norberg sto fram som en av LM00s beste spillere mot Portugal og førte an et målkåt Norge fredag kveld. Det samme kan sies om Sandefjord-målvakt André Kristensen.

Åpningen på kampen var jevn, og det var nesten umulig å skille lagene innledningsvis. Men, etter 20 minutter av førsteomgang ble kvalitetsforskjellen på lagene merkbar.

Norge satte opp tempoet, og Portugal klare ikke å henge med. En 11-10-ledelse til LM00-gutta ble i løpet av omgangens siste ti minutter til hele 17-10.

I den andre omgangen slapp Norge litt på gassen, men var egentlig aldri truet. Halvveis ut i andreomgang tok LM00-trener Anstein Engravslia timeout på stillingen 23-19 Norge.

Den timeouten ga effekt og Norge økte ledelsen tidlig til 29-22. Portugals trener prøvde seg på et siste nådestøt, men det ville seg ikke.

De siste minuttene ble nærmest som en transportetappe for U-gutta og laget tok sin første seier i ScandIberico med 35-27 over Portugals unggutter.