TUNGT TAP: Kristoffer Iversen og LM00 gikk på et tungt 24-26-tap mot Sverige søndag formiddag. ALLE FOTO: SVEIN ANDRÈ SVENDSEN

Hang ikke med

Ledet til pause, men hang ikke med når Sverige skrudde opp tempoet i avslutningskampen i ScandIberico.

Tross en god førsteomgang og ledelse - det ville seg ikke helt for LM00 mot Sverige i avslutningskampen på årets ScandIberico-turnering i Boligpartner Arena.

U-gutta kom inn i kampen med en god og stor seier mot Portugal fredag, før Spania ble for sterke lørdag.

Norge og Sverige åpnet svært likt og det var umulig å skille lagene innledningsvis. Men det var Norge som kunne gå inn til hvilen med en ettmålsledelse - 12-11 - tross hele 14 (!) skuddbom i den første omgangen.

Men så bestemte Sveriges keeper, Kristian Zetterlund, bestemte seg for å være i det umulige hjørnet tidvis, kunne Sverige male på i angrep.

Ledelsen til Norge ble fort hentet inn og Sveriges unggutter var etter fem minutter av 2. omgang oppe i ledelse - 13-15.

Og Norge klarte aldri å hente igjen ledelsen, selv om U-gutta var nære da Ola Lillelien reduserte til 23-24 drøye fire minutter før slutt.

Men Norge kom aldri á jour med svenskene igjen. De la på ytterligere to mål, mens Norge scoret ett de siste minuttene.

Dermed måtte U-gutta ta til takke med tredjeplass under ScandIberico-turneringen på Hamar.

Boligpartner Arena, ScandIberico
NORGE - SVERIGE 24-26 (12-11)
Norges målscorere og lag:
Ola Hoftun Lillelien (HK-72 Sande) 4, Kristoffer Iversen (Viking Håndball) 3, August Storbugt (Sarpsborg IL Håndball) 3, Tobias Grøndahl (Vestre Bærum HK) 3, Ola Romsaas (Haslum HK) 3, Viktor Petersen Norberg (Tjølling IF) 2, Jonas Myreng Elverhøy (Elverum Håndball) 2, Alexander Blonz (Viking Håndball) 2, Henning Lea Knutsen (Nærbø IL) 1, Tollef Oskar Lindqvist (Falk SK) 1, William Fiala Gjermundnes (Randesund IL), Stiven Thorsteinsson (Elverum Håndball), Kristian Hübert Larsen (Tjølling IF), André Bergsholm Kristensen (Sandefjord Håndball), Thomas Langerud Kristoffersen (Haslum IL), Henrik Karlsen (Sarpsborg IL Håndball) og Simen Angell Haugen (Klæbu IL).
Sveriges toppscorer: E. Sääf, 6 mål
Utvisninger: Norge 1x2 min., Sverige 5x2 min.

20171029-LM00-ScandIberico.jpg20171029-LM00-Spania-vinner.jpg20171029-LM00-Storbugt, August.jpg20171029-LM00-Spania-vinner2.jpg