God forsvarskamp

En reprise av VM-finalen fra januar, men denne gangen i Golden League i Danmark - og med norsk seier!

En målfattig start i Ceres Arena i Århus lørdag kveld - det tok drøyt fire minutter før første scoring kom - ved Nikola Karabatic og Frankrike.

Den franske målvakta Dumoulin var ekstremt god mellom stengene, og hadde de første minuttene en redningsprosent på over 70!
Dette gjorde at Norge lå noe bak, helt til Sander Sagosen utliknet til 9-9 etter 21 minutter spilt.
Derfra og ut var det Norge som tok føringen, som til tross for fire utvisninger, og lange perioder i undertall, gikk til pause i tremålsledelse på 13-10.

Etter bare få minutter spilt av andre omgang ledet Norge 16-10 - og nå var det vår egen Torbjørn Bergerud som "reddet dagen"! Han gjorde mange gode redninger gjennom hele kampen, og i perioder hvor det kladdet ekstra i andre omgang, var det Bergerud som holdt Norge inne i kampen.
For det florerte med tekniske feil framover for Norge, i store deler av andre omgang. Bakover satt forsvaret bedre, og det tok fem minutter i andre omgang før Frankrike fikk sin første scoring.

Det svingte veldig gjennom hele andre omgang - Norge var oppe i seksmålsledelse, og nede i bare tomålsledelse. Til slutt var det imidlertid liten tvil om hvor seieren skulle ende, og etter full tid kunne den norske benken juble for seier 30-26 over de franske, regjerende verdensmesterne!
En god oppkjøring til neste gang lagene møtes - i åpningskampen i EM i Kroatia i januar.

I den andre kampen i Golden League lørdag, møttes Danmark og Polen. Den kampen svingte veldig, og begge lagene hadde i løpet av kampen store ledelser. Til slutt endte det med dansk seier 26-25.
Polen er Norges motstander søndag, den kampen ser du på TV2 fra kl 1755. Danmark og Frankrike møtes kl 2100, og denne kampen sendes på TV2 Sportskanalen.