God debut

Til tross for tap, gjorde Vipers Kristiansand en god Champions League-debut mot Metz søndag kveld.

Det var altså tidenes første Champions League-kamp for sørlendingene i Vipers Kristiansand som ble blåst i gang i Metz i Frankrike søndag kveld.

Og det var fryktløse gjester fra Norge som kom best i gang, anført av Jeanett Kristiansen som satte Vipers' to første scoringer.
Hele fem minutter skulle det gå før hjemmelaget scoret - og over ni minutter tok det før scoring nummer to satt!

Vipers kjørte et høyt tempo fra start, som nok overrasket hjemmelaget noe. De fikk imidlertid taket på det etter hvert, og etter halvspilt førsteomgang var Vipers i ledelsen med to mål, på stillingen 7-5. Bare to minutter senere utliknet Metz, og derfra og ut omgangen fulgte lagene hverandre tett.
Til pause var Metz i ledelsen 14-12 - etter en god førsteomgang av sørlandsjentene.

I andre omgang var det vertene som kom best i gang, og de var på det meste i løpet av omgangen oppe i en 8-målsledelse.
Vipers Kristiansand slet litt med å følge tempoet til mer rutinerte Metz, i tillegg til at de gjorde flere småfeil.
Vipersjentene kjempet seg allikevel tilbake, og var oppe bare fire mål bak på stillingen 22-18, før Metz igjen skrudde til og dro i fra til 26-18.

Trener Kenneth Gabrielsen prøvde å gjøre de endringene og gi de beskjedene som trengtes for å krympe Metz' forsprang, men lyktes bare delvis.

Det ble til slutt med 8-målstap for Vipers Kristiansand i deres første Champions League-kamp.
Allikevel er ikke dette et resultat å henge med hodet for - Metz ble til tider rystet av Vipers' spill, og de unge jentene fikk med seg verdifull erfaring før neste helgs hjemmeoppgjør mot adskillig tøffere motstand.
Lørdag 14. oktober venter Buducnost hjemme i Aquarama.

Lørdag møtte nevnte Buducnost tyske SG BBM Bietigheim hjemme, hvor de tok en komfortabel 32-24-seier.