Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20171022-Vipers-Jonassen,-Vilde.jpg
Vilde Jonassen var Vipers' beste spiller mot Bietigheim. Foto: Terje Refsnes

Falt for egne feil

Vipers gjorde for mange feil og ble hardt straffet av Bietigheim, som vant 29-24 i Aquarama i Champions League.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to nykommerne i turneringen fulgte hverandre til 4-4, men flere tekniske feil fra Vipers ga tyskerne kontringer og plutselig sto det 4-9 på tavla i Aquarama. Bietigheim fortsatte å utnytte hjemmelagets feil, for det var lite som stemte i en svak 1. omgang av Vipers.

– Vi var litt feige og stolte ikke helt på spillet vårt. Det vi leverte i 1. omgang kan vi ikke levere på dette nivået. Vi hadde 16-17 skuddbom og 10-11 tekniske feil, og da vi fikk kontringsmål på feilene blir vi dobbelt straffet. Det ødelegger kampen, sa Kenneth Gabrielsen til Viasat 4.

Til pause hadde den tyske seriemesteren dobbelt så mange mål som de rosa og ledet 16-8.

Etter sidebyttet måtte Vipers heve spillet betraktelig. Det klarte de også de første minuttene, og etter 11 minutter var hjemmelaget kun fire mål bak, 15-19. Pauseledelsen var halvert, men så kom feilene tilbake og Bietigheim kunne øke igjen. På det meste var gjestene ni mål foran, 26-17 etter 19 minutter.

I sluttminuttene pyntet Vipers litt på sluttresultatet, som kan ha mye å si når vi skal telle opp til slutt. Da kan det hende målforskjellen blir avgjørende. Bietigheim, som var finalist i EHF Cup forrige sesong, tok dermed sine første poeng i Champions League og nå er lagene halvveis i gruppespillet.

Metz vant 27-23 over Budućnost lørdag.

FAKTA
Champions League kvinner, gruppespill
Vipers–Bietigheim 24-29 (8-16)
Aquarama
1639 tilskuere
Vipers' målscorere: Vilde Jonassen 5, Jeanett Egebakken Kristiansen 5, Kari Brattset 4, Tonje Refsnes 3, Malin Aune 2, Linn Jørum Sulland 2, Emilie Hegh Arntzen 1, Mathilde Kristensen 1, Kristine Lunde-Borgersen 1.
Toppscorer Bietigheim: KimNaidziniavicius 9.
Utvisninger: Vipers 5x2 min. og rødt kort, Bietigheim 7x2 min.

Mer om Champions League