Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Cassandra Tollbring. Foto: Svein André Svendsen
Cassandra Tollbring. Foto: Svein André Svendsen

Åpningstap for Larvik

Larvik tok i mot tyske Thüringer i første kamp i årets Champions League. En tøff kamp, som endte med borteseier.

Det åpnet ganske jevnt i Boligmappa Arena Larvik lørdag kveld, hvor lagene fulgte hverandre til 2-2 og 4-4. Så stoppet det seg litt for vestfoldjentene, som blant annet fikk noen utvisninger, og etter 18 minutter var Thüringer foran med to mål.
Til pause økte de ledelsen, og Larvikjentene måtte gå i garderoben på stillingen 11-16.
Til Viasat4 sa Geir Oustorp i Larviks trenerteam følgende:
- Vi henger egentlig greit med, helt til de siste 6-7 minuttene. Da klarer ikke vi å score mål, og Thüringer scorer på "alt". Vi gjør noen enkle feil, og de scorer på åpent mål. Det er bare vår egen feil, og det er vi som må heve oss i andre omgang!

Andre omgang startet bedre for Larvik, og de kjempet seg opp til bare 2 og 3 mål bak. Gjestene fra Tyskland hadde imidlertid grep om kampen, og dro kjapt i fra igjen. Ved halvspilt andreomgang var stillingen 19-24 i Thüringers favør. Så startet det som bare kan kalles "Emilie Christensen show", hvor hun satte både kontringer og scoringer i etablert spill. Etter 18 minutter var stillingen 22-24, og Larvik øynet et håp.
Det ble imidlertid med håpet, og etter full tid var det gjestene som jublet for firemålsseier på stillingen 27-31.

Trener Tor Odvar Moen var allikevel ganske fornøyd i intervju med Viasat4 etter kampen:
- Det så ikke så verst ut i perioder angrepsmessig. Spillerne tar oppgavene sine, og vi får til en del av VÅRT spill. I dag er det forsvarsspillet som knekker oss - vi klarte rett og slett ikke å stå i mot. Med tanke på jentenes totale erfaringsnivå syns jeg allikevel vi gjorde en god kamp, og kan ta med oss mye bra videre til returoppgjøret.

Neste internasjonale motstander for Larvik er FTC-Rail Cargo Hungaria fra Ungarn. Kampen spilles på bortebane lørdag 14. oktober.

FAKTA
Champions League - kvinner
Larvik - Thüringer 27-31 (11-16)
Boligmappa Arena Larvik
774 tilskuere
Larviks målscorere: Emilie Christensen 7, Tonje Roth Berglie 4, Cassandra Tollbring 4, Maria Hjertner 4, Mathilde Rivas Toft 3, Kristine Breistøl 3, Hege Løken 1, Martine Wolff 1.
Thüringers toppscorer: Iveta Luzumova - 13 scoringer
Utvisninger: Larvik 5x2 minutter, Thüringer 4x2 minutter

Se fullstendig kampfakta hos EHF.