Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Arne Senstad. Foto: Storhamar
Arne Senstad. Foto: Storhamar

– Ny situasjon for oss

Med sju strake seirer koser Storhamar seg på tabelltopp eliteserien. Den vil de forsvare så lenge som mulig.

Trener Arne Senstad synes Storhamar har gjort jobben i kampene så langt.

– Dette har ikke vært dagligdags på Hamar. Det er en ny situasjon og vi koser oss veldig med tabelltopp, selvfølgelig. Det har vært en god sesongstart. Spillemessig har vi svingt en god del, fra veldig bra til litt for dårlig. Vi har hatt en periode med flere skader, i tillegg til at Heidi Løke har trent seg opp etter fødsel, så vi så for oss at vi måtte kjempe litt innledningsvis uten at alt var på plass. Det synes jeg vi har fått til, sier han.

Etter landslagspausen har han også måttet klare seg uten Alma Hasanić Grizović, som fikk en skade i kneet på samling med Montenegro.  

– Alma imponerte veldig da hun kom inn i laget. Hun har tilført oss noe ekstra – både i måten hun er på, trener på og ikke minst i forhold til hvor god hun er i mål. Hun blir viktig for oss når vi skal opp mot enda tøffere motstand utover. Jeg gleder meg til hun er tilbake, sier han.

Mandag skal hun teste kneet for å få svar på når hun kan være tilbake.

Fikk den effekten de ønsket

– Med Alma og Heidi har vi fått den effekten vi ønsket, ved å hente to profiler. Vi får litt ekstra trykk og blest rundt det, men det viktigste er at de har med seg veldig god ballast inn i trening og kamper. Det synes jeg vi har truffet godt med. De har tilført oss masse, sier Senstad.

Han har vært forberedt på at det kom til å svinge litt.

– Vi er veldig fornøyd med at vi har klart å dra i land to poeng i hver kamp. Det har absolutt ikke vært gitt at det skulle være sånn. Spesielt bortekampene mot Molde og Byåsen og hjemmekampen mot Tertnes hadde noen utfordringer, spesielt uten Alma. Selv om vi var presset, klarte vi å snu det og vinne. Det er en styrke. Når det er sagt, drømmer vi om å spille enda bedre håndball. Jeg er sikker på at vi kommer til å fremstå enda sterkere etter jul, sånn sett er det deilig at vi har klart å få med oss to poeng i alle kampene i innledningen, sier han.

Føler de er på lånt tid

– Vi vet at smellen kommer en dag. Vi tar ikke av, men vi koser oss veldig med situasjonen og den oppmerksomheten det gir å være på tabelltopp. Det er vi stolte av.

Han sier at han er smertelig klar over at Storhamar ikke har møtt de antatt sterkeste lagene hittil.

– Både Larvik og Vipers skal vi møte senere, og vi tar ingen ting på forskudd. Vi føler fortsatt at vi er litt på lånt tid, spesielt i forhold til Vipers. Jeg er ganske sikker på at de vil stå på topp etter hvert, men da de gikk på en smell mot Tertnes har vi benyttet sjansen til å låne toppen. Den har vi tenkt å forsvare så lenge som mulig, men nå kommer de til Hamar om fjorten dager.

Drømmer om Spektrum

Da blir det fullt hus på Hamar, men før vi kommer så langt har Storhamar fokus på Sola i cupen neste onsdag. Det blir reprise på serieåpningen.

– Vi har drømt i mange år om å komme til Spektrum, det har vi ikke helt fått til. Det er også et mål. Selv om vi er i flyten nå, så vet vi hvor fort det kan snu, men vi jobber godt om dagen. Det er mye bra både på og utenfor banen og vi begynner å få en stor tropp på trening. Det jobbes godt og det ser fint ut. Det er mye utvikling i laget og klubben, så det er veldig moro å jobbe om dagen, synes Senstad.

Tar vi med cupkampene, står Storhamar med ti strake seirer i innledningen på denne sesongen. Det har aldri skjedd på Hamar tidligere. 

Mer om eliteserien