Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Linn Jørum Sulland. Foto: Terje Refsnes
Linn Jørum Sulland. Foto: Terje Refsnes

– Det beste fra Vipers

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen er meget fornøyd med intensitetsnivået spillerne hans holdt mot Budućnost.

Vipers har gjort unna debutene borte og hjemme i Champions League, og står med to poeng etter en overbevisende start på hjemmebane i Europas gjeveste klubbturnering.

– Vi var fornøyd med den. Det var godt å avslutte uka på en så god måte, sier Gabrielsen.

Han brukte gårsdagen til å se flere kamper og evaluere Budućnost-kampen.

– Spillerne er på et intensitetsnivå bakover som vi ikke har vært tidligere. Det måtte også til, hvis vi skal vinne kamper med så god motstand. Det ligger en ekstrem X-faktor i Katrine Lunde og Linn Jørum Sulland i den matchen. Hele laget leverer på et meget høyt nivå, men det de gjør er ekstremt bra. Da blir det fort veldig bra, sier treneren.

Alltid noe å bli bedre på

– Vi har et bra potensial i det laget. Spesielt i ankomst og etablert angrep kan vi bli bedre. Vi må bli mer kyniske, være litt mer tålmodig og se muligheter noen ganger. Det er alltid noe å bli bedre på, men det intensitetsnivået vi holder synes jeg er det beste som er blitt gjort i Vipers, i hvert fall så lenge jeg har vært her, sier han.

På kontoret merker man entusiasmen og optimismen godt. – Gode opplevelser skaper utvikling i alle ledd. Administrasjonen jobber tøft for at vi skal bli bedre på alt, sier treneren.

– Vi fikk oss en smell borte mot Tertnes. Noen ganger må du kanskje få deg en midt i trynet for å bli enda litt bedre. Ingen skal sammenligne Larvik og Vipers. Det Larvik har gjort gjennom tiår er det garantert ingen som klarer å gjenskape. Her er det god stemning, selv om vi gikk på et tap onsdag, sier han.

Skryter av holdningen

Budućnost hadde mistet tre sentrale spillere fra forrige sesong. Klubben er i et generasjonsskifte og stiller med den yngste troppen i årets Champions League, men vant likevel hjemmekampen med åtte mål mot den tyske seriemesteren.

Kenneth Gabrielsen skryter både av holdningen og tilstedeværelsen fra spillerne. Likevel synes han potensialet er enda høyere. Han tror Metz er en klar ener i gruppa, og kan slåss om en Final 4-plass. Han tror det er realistisk å kunne kjempe om andreplassen i gruppa, men synes det er veldig åpent. Både Budućnost og Bietigheim er så gode lag at Vipers også kan ende sist.

– Jeg tror vi skal vente med å snakke om plassering før vi har møtt alle én gang. Vi må mobilisere skikkelig og vinne hjemmekampene våre. Jeg tror vi må ha seks poeng for å gå videre til hovedrunden. Det er vanvittig forskjellig atmosfære hjemme og borte, men det jobber vi med å takle. Men først er det Bietigheim hjemme søndag. Det gleder vi oss til, sier han.

Mer om Champions League

Katrine Lunde. Foto: Terje Refsnes

Kenneth Gabrielsen. Foto: Vipers