Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stor idrettsglede

Det var stor idrettsglede i håndball og fotball på Jessheim da Landsturnering nummer 28 gikk av stabelen.

Fredagens åpningsshow var en ubetinget suksess. Katrine Moholt, datteren Evelina Moholt og Alex Rosén rocket løs – ikke bare fra scenen, men også ute blant publikum. Det satte deltakerne i god stemning, som skulle vare hele helgen.

Ordfører Tom Staahle i Ullensaker kommune og håndballpresident Kåre Geir Lio hilste fra scenen til 1700 deltakere, som er ny deltakerrekord for Landsstevnet. Det var påmeldt 43 håndballag og 83 fotballag.

Larvik Håndballklubbs lagkaptein Thea Mørk tok turen til turneringen på lørdag, som var et populært innslag. Hun fulgte kamper fra tribunen og benyttet også muligheten til å hilse på noen av deltakerne og fikk møte arrangørklubben Ull/Kisas maskot, en grønn dinosaur.

FrPs Siv Jensen dukket også opp. Hun dømte en omgang i en av kampene sammen med håndballpresident Kåre Geir Lio. Flere av deltakerne byttet ut pausepraten med å hilse på finansministeren.

Lørdag kveld var det bankett, med utdeling av fair play-priser, før bandet Kål spilte opp til dans. Erik Thorstvedt var konferansier. Helge Gudmundsen fra Flatås fikk overrakt Johannes M. Hofstras minnepris av kulturminister Linda Hofstad Helleland. Fair play-prisen i fotball gikk til Storsteinnes (Balsfjord) og i håndball til Stord.

Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund har siden 1990 arrangert Landsturneringen i fotball og håndball for utviklingshemmede. Det er landets største og mest omfangsrike arrangementet for utviklingshemmede og er et samarbeid mellom Norges Håndballforbund og Norges Fotballforbund, hvor kretser og regioner får ansvar for å gjennomføre arrangementet.

Thea Mørk møtte blant annet maskoten til Ull/Kisa da hun var på besøk.

Håndballpresident Kåre Geir Lio og finansminister Siv Jensen dømte en omgang i en av håndballkampene.

Helge Gudmundsen fikk Johannes M. Hofstras minnepris av kulturminister Linda Hoftsad Helleland.

Fair play-prisen for håndball gikk til Stord.

Fair Play-prisen i fotball gikk til Storsteinnes fra Balsfjord.


Bandet Kål spilte opp til dans.