Kari Brattset (t.v.) og Nora Mørk. Foto: Ole Martin Wold/NTB Scanpix

Solid kvalifiseringsstart

Det ble aldri spennende da Norge startet EM-kvalifiseringen med solid 35-22-seier over Ukraina i Stjørdal onsdag.

Kjappe kontringer i starten ga Norge ledelse 4-1 etter tre og et halvt minutt, som presset ukrainerne til en tidlig time out.

Nora Mørk var drivkraften i det norske laget fra start, med sine elegante pasninger, skudd og scoring fra sjumetersmerket. I andre enden av flere av kontringspasningene sto ofte Kari Brattset, som var solid i sine avslutninger.

Håndballjentene hadde en trygg ledelse hele veien. Til pause ledet Norge19-13. Det var strålende angrepsspill, men litt å rette på i forsvar. Etter pause fortsatte Norge å straffe ukrainerne for sine feil, og ti minutter ut i omgangen var Håndballjentene ti mål foran, 25-15.

Marit Røsberg Jacobsen gjorde en flott innsats på høyrekanten, men bidro til scoringer også på gjennombrudd og fra sjumetersmerket. Til slutt endte det med 13-målsseier, 35-22.

Den siste norske scoringen, til 35-21 var et høydepunkt for publikum, da Emilie Hegh Arntzen sendte en flyvepasning til Camilla Herrem, som hun tricket i mål.

Kampen er den første av seks kvalkamper for å komme til EM i Frankrike neste år, der Norge kan forsvare tittelen fra Sverige i 2016.

Kroatia vant 32-28 over Sveits i den andre kampen i Norges gruppe onsdag. Søndag spilles neste kamp i kvalifiseringen, borte mot Sveits.

EM-kvalifisering kvinner
Norge–Ukraina 35-22 (19-13)
Stjørdalshallen
2878 tilskuere
Norges målscorere: Marit Røsberg Jacobsen 8, Kari Brattset 8, Nora Mørk 6, Veronica Egebakken Kristiansen 4, Camilla Herrem 3, Sanna Solberg 3, Stine Bredal Oftedal 2, Emilie Hegh Arntzen 1.
Toppscorer Ukraina:  Viktoriya Borshchenko 5.
Utvisninger: Norge 1x2 min., Ukraina 2x2 min.

Resultater fra EM-kvalifiseringen
Mer om Håndballjentene

20170927-LKS-Btattset,-Kristiansen.jpgKari Brattset og Veronica Egebakken Kristiansen. Foto: Ole Martin Wold/NTB Scanpix

20170927-LKS-Jacobsen,-Marit-Røsberg.jpgMarit Røsberg Jacobsen. Foto: Ole Martin Wold/NTB Scanpix

20170927-LKS-Lunde,-Oftedal.jpgKatrine Lunde (t.v.) og Stine Bredal Oftedal. Foto: Ole Martin Wold/NTB Scanpix

20170927-LKS-Stjørdalshallen.jpgNesten 3000 tilskuere fulgte kampen i Stjørdalshallen. Foto: Ole Martin Wold/NTB Scanpix