Bækkelaget slet lenge mot Afturelding i Oppsal Arena lørdag, men en gammel ringrev reddet avansementet.

I kveld kom han inn og berget Bækkelaget i 1. kvalikrunde til EHF-cup.

Emil Jungman vartet opp med fem matchvinner-redninger på tampen av det jevne oppgjøret mellom BSK og Afturelding.

Et oppgjør som fort kunne endt med islandsk seier.

Der BSK hanglet fra start, skøt Afturelding ut av startblokkene.

Det gjenspeilet seg også på lystavla til pause. Islendingene var foran med fire mål, 16-12, i Oppsal Arena.

Da Henrik Ruud Tovås ikke fikk det helt til å stemme i BSK-buret innledningsvis i den siste omgangen, satset trener Jan «Proppen» Karlsson på en gammel kjenning.

Og han leverte. Godt.

Med Emil Midtbø Sundal i storslag fremover - 9 mål - og Emil Jungman i buret bakerst, kunne det egentlig bare gå en vei lørdag.

På tampen hadde Afturelding flere gigantiske sjanser til å redusere og utligne, men Jungman stoppet de tapre islendingene.

Og avverget Aftureldings fire siste forsøk.

BSK vant til slutt 29-27 foran 515 tilskuere, og er med det klare for 2. kvalikrunde til EHF-cup. Der venter rumenske HC Dobrogea Sud Constanta.

BSK - AFTURELDING 29-27 (12-16)
EHF-cup, kvalikrunde 1, kamp 2
BSKs målscorere: Emil M. Sundal 9, Fredrik Løvberg 5, Emil Nedregaard 5, Kristian Rammel 4, Fabian Sandven 4, Nicolay Hauge 1 og Egil Holmstad 1.
Aftureldings toppscorer: Ernir Arnarson, 6 mål.
Utvisninger: BSK 1x2 min, Afturelding 2x2 min.