Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jevnt for U-jentene

En tøff kamp, som ventet, endte med norsk seier over Romania i første kamp i hovedrunden i EM tirsdag kveld.

Norge kom best i gang fra start og etter drøyt ti minutter spilt var de i ledelsen 5-4. Etter halvspilt førsteomgang var stillingen 6-6, før Norge satte en kjapp kontring til 7-6.

Om resultatet på tavla tydet på en jevnspilt kamp, var det Norge som førte an - i hvert fall til det gjensto 5 minutter til pause. Da kom Romania seg opp og lå foran 11-10 til pause.

I andre omgang kom Norge best i gang, og var hele omgangen et hakk foran Romania. Etter ti minutter lå Norge foran med 3 mål, en ledelse de holdt helt inn. Til slutt vant altså Norge 27-23, over hittil ubeseirede Romania.
Norges beste spiller, kåret av en lokal jury, ble Henrikke Hauge Kjølholdt (bildet).

Trener Sissel Nygård Pedersen var lettet og fornøyd på telefon fra Slovakia etter kampen:
- Det var deilig! Det ble en jevn kamp i dag også, og vi var innstilt på det. Vi snakket mye om på forhånd å kjøre etter dem i kontra og ankomstspillet, og det klarte vi hele kampen - noe som gjorde Romania slitne. Vi spilte oss til mange gode sjanser, fikk brettet ut spillet vårt, og fikk mange scoringer fra kantene også. Vi var på hele kampen, og jobba med å holde fokus hele kampen ut. Der klarte vi å ta noen steg i dag, og skal fortsette med det og de andre tingene vi har jobba med til kampen i morgen.

Neste kamp i hovedrunden er mot Frankrike, og den spilles imorgen, onsdag, klokka 1930. Kampen kan du se live her, og denne kampen avgjør Norges videre skjebne i mesterskapet.

KAMPFAKTA 
U-EM - kvinner - mellomspill

Romania - Norge 23-27 (11-10)
Chemkostav Arena, Michalovce, Slovakia
150 tilskuere.
Norges lag og målscorere: Rikke Arnesen (Kjelsås IL) 6, Henrikke Hauge Kjølholdt (Fyllingen HB) 5, Christine Karlsen Alver (Fana IL) 4, Marielle Nordvang (Aker Topphåndball) 4, Nora Hagerup (Gneist IL) 3, Marthine Svendsberget, (NIT/HAK) 1, Tuva Ulsaker Høve (Byåsen IL) 1, Thale Rushfeldt Deila (Glassverket IF) 1, Mia Svele (Storhamar HB) 1, Marte Siren Figenschau (Glassverket IF) 1, Kristina Sirum Novak (Ålgård HK), Julie Sofie Granum (NIT/HAK HK), Live Rushfeldt Deila (Glassverket IF), Sofie Breda-Ruud (Stjørdal HK), Ane Cecilie Høgset (NIT/HAK HK) og Eli Skogstrand (Sandefjord).
Romanias toppscorer: Andreea Cristina Popa - 8 mål
Utvisninger:
Romania 4x2 minutter, Norge 2x2 minutter