U-jentene med sølvmedaljer i EM. Foto: Erik Langerud/NHF

Sølvjentene!

En sterk førsteomgang holdt dessverre ikke, og de norske U-jentene (LK00) tapte EM-finalen mot Tyskland.

Norge kom svært godt i gang, og førte hele førsteomgang. I andre omgang var det derimot Tyskland som var det førende laget, og som til slutt tok hjem seieren, og EM-gullet med seier 23-18.

Norges målvakt Eli Skogstrand var solid bakerst, godt hjulpet av et kompakt norsk forsvar. Dette gjorde at det tok over seks minutter før tyskerne scoret sitt første mål, og Norge hadde da fire scoringer.
Denne ledelsen holdt Norge helt til pause, hvor Norge lå foran 12-9.

Fra start i andre omgang måket Tyskland på - og etter bare fire minutter spilt hadde de utliknet Norges ledelse, og knappe minuttet etter gikk de opp i ledelsen 13-12.
Brått sto det 14-12, og etter halvspilt andreomgang var stillingen 13-18.
Norge fikk ikke dreisen på angrepsspillet, med mange skuddbom og noen tekniske feil. I forsvar kom ungjentene våre litt på etterskudd, og med bare fem minutter igjen å spille ledet Tyskland med fem mål.

De siste fem minuttene "rant" det inn mål begge veier, og sluttresultatet ble 23-18 i Tysklands favør.
Dette utløste elleville jubelscener fra tyskerne, mens skuffede, men fattede norske jenter måtte stå på motsatt banehalvdel å bivåne det hele.

En sølvmedalje i sitt første mesterskap er allikevel ingen dårlig prestasjon, og våre yngste landslagsjenter har virkelig imponert med sine ferdigheter de siste to ukene!

I finalen ble Kristina Sirum Novak kåret til Norges beste spiller, mens Henrikke Kjølholdt kom på All Star Team, som beste høyre kantspiller.

Trener Sissel Nygård Pedersen var noe skuffet, men totalt sett fornøyd med mesterskapet:
- Det føles kjedelig når vi var så nære, men vi må si oss fornøyd med å ha kommet til en finale! I dag startet vi bra, og i første omgang var vi bra med både i forsvar og angrep. I andre omgang klarte vi ikke helt å holde intensiteten og konsentrasjonen oppe, og da ramlet alt sammen. Jeg syns allikevel jentene står på uansett om vi ikke lykkes, og vi skal ta med oss denne erfaringen, og jobbe videre ut ifra det vi har opplevd her!

EM U17 kvinner, finale
Norge - Tyskland 18-23 (12-9)
Chemkostav Arena, Michalovce, Slovakia
150 tilskuere
Mål Norge: Kristina Sirum Novak, Ålgård 4, Henrikke Kjølholdt, Fyllingen 3, Mia Svele, Storhamar 3, Christine Karlsen Alver, Fyllingen 2, Marte Siren Figenschau, Reistad 2, Marthine Svendsberget, Storhamar 1, Thale Rushfeldt Deila, Glassverket 1, Live Rushfelt Deila, Glassverket 1, Ane Cecilie Høgset, Kjelsås 1. Øvrige norske spillere: Eli Skogstrand, Sandefjord, Rikke Arnesen, Kjelsås, Sofie Breda-Ruud, Stjørdal, Julie Sofie Granum, Nit/Hak, Nora Hagerup, Gneist, Marielle Nordvang, Kjelsås, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen.
Toppscorer Tyskland: Jana Scheib - 6 scoringer.
Utvisninger: Norge 5x2 min., Tyskland ingen.