Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sissel Nygård Pedersen og Pål Oldrup Jensen er trenere for de norske U-jentene
Sissel Nygård Pedersen og Pål Oldrup Jensen er trenere for de norske U-jentene

Små marginer i EM

Torsdag starter EM for U-jentene (LK00/01). Trener Pål Oldrup Jensen er usikker på hva som venter laget.

- Det blir spennende og moro, men vi er usikre på hva vi kan forvente. Får vi flyt og klarer å vinne de jevne kampene, kan vi nå veldig langt. Men vi har sett i de kampene vi har spilt, at marginene er svært små så det kan fort bikke den andre veien. Får vi flyt, tro og selvtillit, kan vi nå langt, tror Jensen som trener laget sammen med Sissel Nygård Pedersen.

For kort tid siden deltok laget i en turnering i Tyskland. Der møtte de Slovakia som også er motstander i gruppespillet i EM.

- Det var en jevn 1. omgang og spilte oss opp i løpet av kampen og vant. Men det er et lag man ikke skal undervurdere. Etterpå spilte vi mot et lokalt regionslag og deretter møtte vi Tyskland i siste kamp i gruppespillet. Her vant vi med tre mål etter en god avslutning, forteller Jensen.

I semifinalen var Østerrike motstander, og Norge vant kampen og møtte Danmark i finalen.

- Vi fikk forsvaret til å sitte godt i store perioder og hadde godt målvaktspill. Det ga trygghet i laget og god progresjon utover i kampen som ga norsk seksmålsseier, og dermed vant vi hele turneringen. Der fikk vi bekreftelse på at vi jobber med de riktige tingene. Og det var godt for tryggheten, selvtilliten, lagmoralen og lagfølelsen, utdyper Jensen

Hele den norske troppen er klar for EM som spilles i Slovakia. I gruppespillet venter Serbia, Slovakia og Spania. Åpningskampen er torsdag 10. august kl. 19.30 mot Serbia, et lag de norske trenerne har lite kunnskap om.

- Vi har kvaliteter, men det er viktig at vi får dem ut. I EM er det mange gode nasjoner. Vi skal ta en kamp om gangen og ta oss videre fra gruppespillet. Målet er en best mulig plassering så vi får plass i neste års U-VM i Polen, avslutter Jensen og peker ut følgende lag som favoritter: Ungarn (vant ungdoms-OL), Danmark, Russland, Romania og Frankrike.

Norges tropp til U-EM