Henny Ella Reistad var toppscorer for Norge med 11 mål.

Seier til Juniorjentene

Norges Juniorjenter (LK98) gjorde nok en god kamp i Junior-EM og vant 32-29 mot Nederland.

Det var høyt tempo fra start da Nederland og Norge møttes i Junior-EMs hovedrunde. Nederland jobbet godt i forsvar og var flinke til å stoppe spillet til Norge, noe som resulterer i mange frikast. Norge slet derfor innledningsvis med å finne rytmen, men scoret da de kom til gode sjanser – blant annet på straffekast. Juniorjentene stod solid i forsvar og etter 12 minutter var stillingen 6-6.

Norges målvakt, Sofie Ege Grønlund, gjør noen viktige redninger i en periode der Norge ikke scorer like mange mål. Etter det Norske laget tok time-out med ti minutter igjen fant de tilbake til det gode spillet og da det var åtte minutter igjen av omgangen var lagene nok en gang likt: 10-10. Hele omgangen var svært jevnt, men Norge hadde et ørlite overtak mot slutten og gikk til pause to mål foran.

Den andre omgangen startet i like høyt tempo, men Norge prøvde å roe ned i angrep for å komme til sikre og gode sjanser. Grønlund fortsatte den gode jobben i mål, jentene var tøffe i forsvar og 10 minutter ut i omgangen var Nederland nødt til å ta  time-out da Norge lå fem mål foran: 20-15. Nederland endrer taktikken og stiller seg i 5-1 forsvar. Når 17.minutter er spilt har de også tatt igjen Norges forsprang og stillingen var 25-25. Norge slet med å tilpasse seg Nederlands nye forsvar og fant ikke de gode sjansene.

Kampens ti siste minutter ble en thriller og det var ikke mye som skilte de to lagene. Norge var to mål foran da det var fem minutter igjen, men kampen var enda ikke avgjort. Grønlund reddet Norge fra at Nederland ikke kom likt, nok en gang, med 4 minutter igjen. Det blir litt kaos mot slutten, men Norge klarer å beholde den lille ledelsen på to mål de to siste minuttene og pynter til slutt på ledelsen med et straffemål. Juniorjentene har virkelig funnet frem til mesterskapsformen, og etter en godt kjempet kamp vant til slutt mot Nederland: 29-32.

Neste kamp for Norge i hovedrunden er Ungarn 02.07 kl.17.00.