Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tormod Hauane i Junior-VM i Algerie. Foto: IHF
Tormod Hauane i Junior-VM i Algerie. Foto: IHF

Godt fornøyd

Juniorguttas trenere Joar Gjerde og Vidar Gjesdal oppsummerer det nylig avsluttede VM i Algerie:

Mesterskapet sett under ett er vi godt fornøyd med gjennomføringen.
Vi leverer ganske stabile prestasjoner og står igjen med fem seire på de syv kampene vi fikk med oss. Vi synes vi spiller bra håndball, og toppnivået er veldig høyt. I forkant av mesterskapet og i etterkant av forrige EM så har vi jobbet med flyt og tempo i angrepsspillet. Vi har videre jobbet med tålmodighet og at vi skal beholde trykket lengre i det etablerte angrepet. Dette er noe vi har sett stor fremgang på gjennom hele mesterskapet. I tillegg er vi også fornøyd med ankomst- og kontringsspillet i store perioder, også mot de beste lagene.

Det vi er minst fornøyd med i etterkant
når vi evaluerer mesterskapet, er at vi ikke kommer opp på toppnivået i den avgjørende kampen mot Danmark. Vi hadde spilt bra frem mot denne kampen, og følte vi hadde mye energi inn mot 1/8 delsfinalen. Vi sliter fremover i banen med deres utgrupperte forsvar, og vi vinner for få dueller fremover i banen. Dette medførte at vi gikk over til mer 7-6, hvor vi lykkes veldig godt i store perioder. På den andre siden så mister vi intensitet i forsvarsspillet og i andre omgang så slipper vi inn 21 mål. Når vi oppsummerer kampen, så vinner Danmark fortjent, men det er bittert at vi ikke kom helt opp på det nivået vi trodde og ønsket i forkant. Det var påkrevd mot et solid dansk lag som seinere sto i VM-finalen.

Dette var denne årgangens siste landskamp.
Vi vil beskrive denne årgangen som veldig spesiell, med mange talenter med stort potensial. Av denne årgangen så er det allerede tre som skal til Tyskland: Magnus Abelvik Rød (Flensburg), Eirik Køpp (Gummersbach) og Simen Schønningsen (Balingen). To av disse hadde vi ikke med oss til mesterskapet, så det sier litt om hvor stort potensialet er i denne gjengen. Videre så skal både Magnus Fredriksen og Kevin Gulliksen til Elverum for å få Champions League-erfaring til neste år. I tillegg reiser målvakt Kristian Sæverås til HK Malmø (Sverige).
Det skal bli spennende å følge gjengen videre for å se hvordan de utvikler seg videre. Flere av disse guttene har potensial til å kjempe seg inn i a-landslaget med tiden.

Endelig rekkefølge i Junior-VM i Algerie 2017:

1. Spania
2. Danmark
3. Frankrike
4. Tyskland
5. Ungarn
6. Makedonia
7. Russland
8. Tunisia
9. Slovenia
10. Kroatia
11. Norge
12. Island
13. Argentina
14. Algerie
15. Sverige
16. Færøyene
17. Egypt
18. Brasil
19. Sør-Korea
20. Saudi Arabia
21. Qatar
22. Marokko
23. Chile
24. Burkina Faso

Mesterskapets All Star team:

Målvakt: Xoan Ledo, Spania
Venstre bakspiller: Lasse Møller, Danmark
Midtre bakspiller: Matyas Gyori, Ungarn
Høyre bakspiller: Dika Mem, Frankrike
Venstre kant:: Lukas Mertens, Tyskland
Høyre kant: Aleix Gomez, Spania
Linjespiller: Magnus Saugstrup, Danmark

Mest verdifulle spiller: Lasse Møller, Danmark

Flere detaljer fra mesterskapet