Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170828-Kvinnelagene.jpg
Illustrasjonsbilde Eliteserien Kvinner. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Endelig avkast!

Sola HK og Storhamar Håndball Elite er første par ut i sesongens Eliteserie Kvinner.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lagene møtes i Åsenhallen onsdag 30. august i direktesendt TV-kamp (på TV2 Sportskanalen) kl 2030.
Med dette oppgjøret går startskuddet for det som svært mange mener er en mer åpen serie enn på mange år – i alle fall i den forstand at Larvik IKKE er tippet som forhåndsfavoritt til seriegull... 

De øvrige lagene har sine første kamper søndag 3. september. 

Alle kampene oppleves så klart best ved å være på plass i hallene. Men har du ikke anledning til det, minner vi om at alle kamper som ikke sendes på TV2 Sportskanalen kan sees på 

handballtv.com

og følges på Håndball Live.

Trenerne i Eliteserien Kvinner har gitt sine innspill til hvordan de tror det går i sesongen 2017-18, og i følge dem, vil dette være tabellen ved sesongslutt:

1. Vipers Kristiansand
2. Larvik HK
3. Storhamar Håndball Elite
4. Byåsen Elite
5. Tertnes
6. Sola HK
7. Molde Elite
8. Gjerpen HK Skien
9. Oppsal
10. Fredrikstad Bkl
11. Stabæk
12. Glassverket


Flere av lagene har til dels store utskiftninger i spillerstall før sesongen.
Her er en oversikt, slik den ble presentert ved Avkast for Eliteserien 2017-18 – først de to lagene som møtes i den første kampen:

Sola HK:
Trener: Knut Ove Joa

Spillerstall:

Kimberley Ewanovich, Tiril Holst, Oda Aasheim, Elisa Christensen, Vilde Nord, Silje Stangeland, Line Ellertsen, Sisse M. Fahlberg, Abbey Perry, Kristiane Knutsen, Eline Osland, Martha Barka, Anna Bjørke Kallestad, Marianne Klepp Andersen, Frida Finstad, Tonje Nøstvold, Alicja Zacharska, Hege Danielsen, Camilla Herrem.
Nye spillere:
Camilla Herrem (Vardar), Sisse M. Fahlberg (Ålgård), Abbey Perry (Hinna, Lån), Eline Osland (Hinna, Lån), Hadja Cissé (OGC Nice).
Spillere i avgang:
Silje Stangeland (gravid), Sara Svarstad

Storhamar Håndball Elite: 
Trener: Arne Senstad
 
Spillerstall: 

Gabriella Juhasz, Malene Aambakk, Heidi Løke, Hilde Egset, Elise Skinnehaugen, Ellen Marie Folkvord, Anne Kjersti Suvdal, Andrea Næss, Alma Hasanic Grizovic, Mia Solberg Svele, Tonje Enkerud, Moa Amanda Fredriksson, Tina Engan, Kristin Høybakken, Betina Riegelhuth, Martine Hovden, Aleksandra Zimny, Inga Presker. 
Nye spillere: 
Aleksandra Zimny (Polen, utlån), Inga Presker (Arendal), Alma Hasanic Grizovic (Larvik), Heidi Løke (Gyør), Andrea Næss (Glassverket), Anne Kjersti Suvdal (Oppsal). 
Spillere i avgang: 
Linn Marie Birkeland, Stine Lidèn, Maria Aarstad, Lise Binger, Emma Skinnehaugen, Hanne Rudjord, Kamilla Sundmoen. 

Og så spillerstallene til de øvrige lagene i alfabetisk rekkefølge:

Byåsen:
Trener: Arne Högdahl

Spillerstall:
Hanne Ramsøskar Sagvold, Maren Nyland Aardahl, Maja Nyland Aardahl, Kristin Venn, Moa Høgdahl, Jenny Grøtan, Teodora Tomac, Silje Katrine Waade, Ida Alstad, Tonje Haug Lerstad, Maja Magnussen, Astrid Mjøen Holstad, Andrea Austmo Pedersen, Oda Uthus, Tuva Ulsaker Høve, Marit Røsberg Jacobsen, Marte Nygård Pedersen, Ida Hernes, Eirin Skogen Drilen, Mathilde Caroline Holck.
Nye spillere:
Helena Orvarsdottir (ISL), Hanna Yttereng (Bietingheim), Mathilde Holck (Utleira), Hanne Sagvold (Strindheim).
Spillere i avgang:
Emilie Arntzen, Marie Henriksen, Maria Hjertner.

Fredrikstad Ballklubb:
Trener: Christer Karlsson

Spillerstall:
Anett Andersen, Celina Pedersen, Nora Thulin, Nadja Grozdanic, Albesa Kuqi, Frida Kjuus Christiansen, Ida Marie Wernersen, Melanie Maria Felber, Hedda Thulin, Karoline Elise Syversen, Jenny Carloline Sandgren, Marthe Emilie Berger, Malin Fried Hansen, Louise Karlsson, Pernille Huldgaard Christensen, Emilie Wernersen, Brigita Ivanauskaite, Karin Erika Karlsson, Martine Kjøniksen Moen.
Nye spillere:
Karin Karlsson, Brigita Ivanauskaite, Martine Moen, Hedda Thulin, Nora Thulin, Marthe Berger, Nadja Grozdanic, Karoline Syversen.
Spillere i avgang:
Pernille Gjendem, Kine Marie Kristiansen, Ine Marie Dahl, Timea Pap, Sanne Marie Henning.

Gjerpen HK Skien:
Trener: Ketil Arntzen

Spillerstall:
Annick Lipman, Andrea Rønning, Vilde Andersen Vinje, Katinka Lillevik, Guro Lundtveit Svennevig, Maria Solheim, Dorthe Groa, Hanne Torkaas, Thea Madelen Øby-Olsen, Rikke Marie Grave, Hanne Svela, Kaja Eftedal Seland, Martha Garsjø, Melanie Bak, Marie Jørundland Vågestad.
Nye spillere:
Annick Lippman (Vipers), Madeleine Östlund (Skuru IK), Anamaria Gugić (RK Podravka Vegeta), Olgica Andrijašević (RKTrešnjevka), Thea Øby-Olsen (Halden HK), Elisabeth Hammerstad (Levanger HK), Nathalie Hendrikse (SuccesSchoonmaak/VOC Amsterdam).
Spillere i avgang:
Sunniva Andersen (Vipers), Heidi Strømsvåg (Lagt opp), Susann Nybo (Rælingen), Hanne Aasgård (Nordstrand), Maren Tollefsen (Grane Arendal).

Glassverket:
Trener: Espen Rødevand

Spillerstall:
Renate R Holm, Irene Fanton, Nina Bull-Engelstad, June Andenæs, Martine Skjærvik Håkonsen, Marte Figenschau, Julia Vangen, Rikke Klausen, Amalie Jøsendal, Linn Andresen, Emilie Sjøgren, Renate Saastad Sømme, Mia Stensland, Siren Landsverk Hals, Trine Bronsta, Live Rushfeldt Deila, Freja Christensen, Thale Rushfeldt Deila, Silje Meese Johannesen, Charlotte Aasbø.
Nye spillere:
Renate R Holm (Vikersund), Renate Saastad Sømme (Stabæk), Rikke Klausen (Stabæk), Emilie Sjøgren (Skrim), Julia Vangen (Stabæk), Irene Fanton (Flint), Marte Figenschau (Reistad).
Spillere i avgang:
Emile Christensen (Larvik), Martine Wolff (Larvik), Guro Rundbråten (Larvik), Mette Leipart (Oppsal), Birna B Haraldsdottir (Århus), Line Bjørnsen (København), Tiril G Merg (NHF Nykøbing), Marte Langli (lagt opp), Marianne Iversen (Flint), Monica Iversen (Skrim).

Larvik Håndballklubb:
Trener: Tor Odvar Moen

Spillerstall:
Gabriela Moreschi, Hege Løken, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Marie Duvholt Kaspersen, Therese Moen Heidelberg, Kristine Breistøl, Tine Stange, Thea Mørk, Kamilla Røed, Kristina Rosten, Emilie Christensen, Cassandra Tollbring, Tamires Morena Lima de Araujo, Martine Wolff, Maria Hjertner, Mathilde Rivas-Toft, Tonje Roth Berglie, Guro Rundbråten, Mari Finstad Bergum.
Nye spillere:
Emilie Christensen, Cassandra Tollbring, Tamires Morena Lima de Araujo, Martine Wolff, Maria Hjertner, Mathilde Rivas-Toft, Tonje Roth Berglie, Guro Rundbråten, Mari Finstad Bergum.
Spillere i avgang:
Sandra Toft, Sanna Solberg, Amanda Kurtovic, Marit Malm Frafjord, Vilde Ingeborg Johansen, Alma Hasanic Grizovic, Gro Hammerseng-Edin, Karoline Dyhre Breivang, Anja Hammerseng-Edin, Lena Løwe.

Molde Elite:
Trener: Magnus Johansson

Spillerstall:
Caroline Martins, Sherin Obaidli, Mona Obaidli, Irina Tryzno, Benedicte Holsen, Katsiaryna Silitskaya, Vilde Nerås, Rikke Skiri Østigård, Anniken Obaidli, Kristina Longvin, Lærke Sofie Sørensen, Sandra Wrede, Hanne Andve, Tara Gundersen Heimen, Aud Ingrid Silseth, Natasa Jankovic, Ragnhild Valle Dahl, Hanne Nilsen Morlandstø.
Nye spillere:
Hanne Andve (Vipers), Natasa Jankovic (Ardesen/Tyrkia), Caroline Martins (CS Dinamo Bucuresti), Katsiaryna Silitskaya (BNTU Minsk), Lærke Tandrup Sørensen (Randers HK), Iryna Tryzno (Kispest Nöi, Budapest), Sandra Wrede (Skuru IK Stockholm).
Spillere i avgang:
Ivana Gakidova, Lina Mekvik Rypdal (til Island), Anca Mihaela Stoica (til Frankrike).

Oppsal:
Trener: Børge Brown

Spillerstall:
Catharina Fiskerstrand, Mette Leipart, Martine Welfler, Eira Aune, Anna Huse, Rikke Marie Granlund, Eli Marie Raasok, Katrine Harberg, Mia Kristin Syverud, Malin Alice Lundemo, Mariann Gabrielsen, Kristin Halvorsen, Guro Nestaker, Karoline Borg, Rebecca Brun Steinheim, Marte Røkke, Frida Nåmo Rønning, Helene Bakken Rontén, Tina Camilla Magnus, Ricke Bøttger, Christina Solheim Andersen.
Nye spillere:
Eira Aune (Fjellhammer), Eli Marie Raasok (Fjellhammer), Rikke Marie Granlund (Halden), Mette Leipart (Glassverket), Martine Welfler (Aker Topphåndball).
Spillere i avgang:
Marie Sundfør Tømmerbakke (København Håndball), Malin Aune (Vipers), June Bøttger (Aarhus United), Anne Kjersti Suvdal (Storhamar), Christine Homme (lagt opp), Thea Granlund (Fjellhammer), Marie Lystad (Oslo-Studentenes IK).

Stabæk:
Trener: Pål Oldrup Jensen 

Spillerstall:
Regina Gulbrandsen, Ane Røneid Rustad, Mie Sophie Sando, Jenny Handal Sneve, Janine Børkeeiet, Kristiane Stormoen, Marte Sofie Pedersen, Thea Karlshaugen Pettersen, Caroline Ruud Helgesen, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens, Eline Jarlsrud Rikartsen, Josefine Intelhus, Henny Ella Reistad, Elena Markou Melina, Marthe Diskerud, Ane Hovland, Vilde Finneise, Ragnhild Rise Kirkeby og Kari Anne Hansen.
Nye spillere:
Marthe Diskerud(Follo), Ane Hovland(Glassverket), Kari Anne Hansen (Grane) Vilde Finneise (Egen junioravdeling), Ragnhild Rise Kirkeby (Egen junioravdeling).
Spillere i avgang:
Julia Vangen(Glassverket), Renate Saastad Sømme(Glassverket), Helene G Fauske (FCM), Jenny, Græsholt(lagt opp), Rikke Klausen(Glassverket).

Tertnes:
Trener: Tore Johannessen

Spillerstall:
Marie Davidsen, Josefine Gundersen Lien, Malene Bergset, Julie Lygren, Kjerstin Boge Solås, Thea Stankiewicz, Madeleine Hilby, Mina Mjærum, Celine Sivertsen, Bodil Sørheim, Tina Abdulla, Vilde Ingeborg Johansen, Caroline Aar Jakobsen.
Nye spillere:
Vilde Ingeborg Johansen (Larvik), Thea Stankiewicz (Fana), Josefine G. Lien (Fana).
Spillere i avgang:
Maren Roll Lied, Birgitte Karlsen Hagen (Silkeborg), Nejira Skrbo (Fana), Ida Gabrielsen (Fana), Helene Fauskanger (TIF Viking), Martine Kjellerød (Gneist).

Vipers Kristiansand:
Trener: Kenneth Gabrielsen

Spillerstall:
Sakura Hauge, Vilde Kaurin Jonassen, Linn Jørum Sulland, Kari Brattset, Tonje Haugjord Refsnes, Kristin Nørstebø, Jeanett Kristiansen, Marta Tomac, Mathilde Kristensen, Lina Jensen, Karoline Olsen, Emilie Hegh Arntzen, Malin Aune, Eline Fagerheim, Kristine Lunde-Borgersen, Pernille Wang Skau, Katrine Lunde, Mathilde Flo Hjetland, Karine Emilie Dahlum, Sunniva Andersen.
Nye spillere:
Emilie Hegh Arntzen (Byåsen), Malin Aune (Oppsal), Kristine Lunde-Borgersen (comeback), Katrine Lunde (Rostov Don), Pernille Wang Skau (Halden), Eline Fagerheim (Gjøvik), Sunniva Andersen (Gjerpen).
Spillere i avgang:
Thorey Rosa Stefansdottir (FRAM, Island), Sanne Bak-Pedersen (Grane Arendal), Mona Bruskeland (Lagt opp), Annick Lipman (Gjerpen), Hanne Andve (Molde), Elisabeth Benestad Rosenvold (Grane Arendal), Anne Charlotte Benestad Rosenvold (Grane Arendal) Ulrika Olsson (Skuru IK, Sverige), Camilla Holmøy Feenstad (lagt opp), Martine Rønning (lagt opp).

Mer om Eliteserien 2017-18