NORGES BESTE: Etter den dramatiske 27-25-seieren ble Rikke Arnesen kåret til kampens beste spiller.

Klare for mellomspillet

LK00 karret til seg to poeng i det som ble en rysare av en kamp søndag. To seiere og ett tap er fasit i EM så langt.

Spanias ungjenter kom inn i kampen med storseiere over henholdsvis Serbia og Slovakia, mens LK00 (U-jentene) på sin side åpnet EM i Slovakia med seier mot Serbia, før Slovakia ble for sterke.

Dermed var alt lagt til rette for en spennende kamp mellom Norge og Spania i U-EM søndag kveld.

– Gjennom hele kampen gjennomførte vi de arbeidsoppgavene vi ble enige, og pratet, om før kampstart. Det var svært gledelig å se, oppsummerer en energisk LK00-trener, Sissel Nygård Pedersen, etter kampslutt.

Norge åpnet best i Chemkostav Arena og fikk Spania litt på avstand til pause. U-jentene gikk inn til hvilen med en litt farlig tremålsledelse, 15-12.

I andreomgang rullerte trenerduoen Nygård Pedersen og Pål Ouldrup Jensen på laget. Den sjansen lot ikke spanjolene gå fra seg. De både hentet inn - og gikk opp i ledelsen før Norge gjorde sine justeringer.

– Vi klarte heldigvis å justere og komme oss opp i ryggen på dem igjen, sier Nygård Pedersen til handball.no.

Lagene skuffet ikke i Slovakia; Norge og Spania holdt følge med hverandre hele veien i den andre omgangen.

Norge lå under med ett mål, men to raske scoringer kombinert med godt keeperspill gjorde at LK00 karret seg til en ettmålsledelse med under fem minutter igjen.

På tampen gjorde begge lag tekniske feil i angrep, men da ingen klarte å straffe hverandres feil, ble det Norge-seier etter at Mia Svele punkterte EM-oppgjøret med sin 27-25-scoring med 30 sekunder igjen på klokka.

– Både fremover og bakover var det veldig mange som bidro godt i dag. Marte Figenschau gjorde en solid jobb i midtforsvaret, men totalt sett var det en skikkelig lagseier hvor mange bidro, sier Nygård Pedersen.

Vel vitende om at Norge nå er klare for mellomspillet i EM - og er kvalifisert til VM U18 i Polen neste år. Norges to kamper i mellomspillet er slik:

15. august Frankrike-Norge kl. 17.30
16. august Norge - Romania kl. 17.30

Kjelsås-spilleren Rikke Arnesen ble kåret til kampens beste spiller av en lokal jury i arenaen.