Annonse:
Annonse Polar
Annonse:
Annonse Polar

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Henny Ella Reistad ble beste venstre bakspiller.
Henny Ella Reistad ble beste venstre bakspiller.

Avsluttet med seier

Juniorjentene (LK98) vant den siste kampen i EM og Henny Reistad (bildet) ble kåret til beste venstre bakspiller.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Montenegro scoret bare to mål i de første 13 minuttene av kampen og Norge scoret syv. De norske juniorjentene gjorde en solid jobb både i forsvar og angrep i den siste kampen i Junior-EM. Montenegro kom seg midtveis i omgangen, og etter en time-out var de like bak. Norge har noen skikkelige susere i angrep og holdt seg foran til det gjenstod fire minutter, da Montenegro utlignet: 12-12. Norge gjorde en god jobb for å stoppe Montenegro i de siste angrepene og kom det lille målet foran til pause, 14-13.

Den andre omgangen starter omtrent likt som den første; Montenegro scoret ikke de første fem minuttene og Norge økte ledelsen, 17-13. De norske jentene virket roligere og sikrere en i de tidligere kampene og avsluttet mesterskapet med en god kamp. Montenegro nærmet seg Norge halvveis i kampen og på et tidspunkt er de bare et mål bak. Norge måtte heve både forsvarsspillet og angrepsspillet for å komme foran igjen, og det gjorde de. Da det var igjen åtte minutter var stillingen 25-20. Norge avsluttet med seier i sin siste kamp i Junior-EM. De virket å ha god kontroll på Montenegro fra start til slutt, og vant til slutt 28-23.

Kampen mot Montenegro var den siste kampen for Norge, som til slutt endte på en 7.plass i Junior-EM.

Ekstra moro avslutning på mesterskapet var at stabækspilleren Henny Reistad kom på mesterskapets All star team som beste venstre bakspiller.

Frankrike vant mesterskapet, mens Russland ble nummer to. Danmark to bronsemedaljene, Ungarn ble nummer fire, Tyskland to femteplassen og Nederland ble nummer seks foran Norge.

FAKTA
Junior-EM 2017 (Plasseringsspill, 7-8.plass) 
Norge-Montenegro 28-23 (14-13) 
Zlatarog, Celje Slovenia

Norges lag og målscorere: 
Karoline Lund 6, Henny Ella Reistad 4, Mari Finstad Bergum 3, Line Ellertsen 3, Mariann Gabrielsen 3, Josefine Intelhus 3, Karoline Olsen 2, Ragnhild Valle Dahl 1,
Ane Hovland 1, Malin Alice Lundemo 1, Stina Seline Rosenberg Strengenes 1, Anna Huse, Frida Haug Hoel, Eline Fagerheim, Mariann Gabrielsen, Rakel Gårå Alvern, & Sofie Ege Grønlund.
Montenegros toppscorer: Tatjana Brnovic & Branka Konatar 5 mål. 
Utvisninger: Norge 0x2min, Montenegro 2x2min 

Les mer om juniorjentene
Les mer om Junior-EM