Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

160510-LK00-Pedersen,-Jensen-900.jpg

- Vi skal kline til!

De norske U-jentene spiller sitt første EM, og i kveld kl 17.30 spiller de semifinale!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

U-landslaget består av jenter født i 2000/01. De spiller sitt første EM i Slovakia i disse dager, og var på forhånd spente på hvordan det ville gå. Men i kveld kl. 17.30 spiller laget semifinale mot Ungarn.

Se semifinalen på streaming her

Pål Oldrup Jensen og Sissel Nygård Pedersen (bildet) er trenere for laget. De mener at Ungarn har det største presset ettersom de ikke har tapt en kamp i mesterskapet til nå.

- Ungarn er helt klart favoritter, men de er ikke uslåelige. Vi skal slå nedenfra og kline til, sier Oldrup Jensen. For oss handler det om å ta noen flere steg og få opp gløden, farta og trøkket. Så i kveld må vi spille vår beste kamp i mesterskapet, understreker han.

Litt ustabilt har nok laget vært. Ikke så rart, med tanke på at det er deres aller første mesterskap. Og da er det mye læring på kort tid.

- Vi har vært variable i prestasjonene innefor kampene, men helt frem til kampen mot Romania hadde vi solid fremgang og spilte bedre og bedre. Så falt vi noe tilbake mot Frankrike da vi visste at semifinaleplassen var klar.

Oldrup Jensen peker på at nøkkelen til suksess er å være 100 prosent tilstede.

- Det er veldig god læring for oss å møte de beste lagene. Vi har vist at vi kan være tilstede i nuet, så i kveld skal vi slippe oss løs og ikke tenke konsekvenser. Vi skal være nøyaktige og fokusert, for vi har veldig lyst til å komme til denne finalen, og vi har muligheten hvis vi spiller vårt beste, sier han.

I den andre semifinalen møtes Frankrike og Tyskland. Den streames samme sted kl. 20.00 i kveld.

Les mer om: