Vant gruppe A

Norge vant mot Spania og sikret seg også gruppeseieren! I morgen spiller de kvartfinale.

Norge kom utvilsomt best i gang når Spania stod for tur i den siste gruppespillkampen i World Games 2017. Halvveis ut i omgangen ligger de norske beachjentene fem mål foran, 10-5, til tross for ruskevær og glatt ball. Spanjolene minsker differansen nærmere slutten, men det norske laget sørget likevel for seier i det første settet. Trener Eskil Berg Andreassen trekker frem målvakt Regina Gulbrandsen.

- Det er et generelt godt forsvarsspill og Regina gjør en veldig god jobb; den beste målvakts-kampen hittil.

Den andre omgangen var det Spania som startet med et spinshot, to poeng og ledelse. Men det tok ikke de Norske jentene mer enn 1 minutt å utlikne, og kort tid etter var de tilbake i tet. Det andre settet var jevnere og stillingen stod stadig likt: Etter 4 minutter 6-6 og etter 8 minutter 10-10. Norges Elisabeth Hammerstad og Andrea Rønning fikk begge røde kort, og sammen med en glatt ball resulterte dette i en svært spennende avslutning.
- Vi klarer likevel å beholde roen og kommer til gode sjanser, men vi brenner for mye, forteller Andreassen over telefon fra Polen.

Da settet var ferdig stod stillingen fortsatt 10-10 og omgangen ble avgjort med ”Golden Goal”. Det er Ida Wernersen (bildet) som scorer for Norge og sikrer 2-0 seieren.

Seieren over Spania sikret førsteplassen i gruppe A. Beachjentene møter derfor fjerdeplassen i gruppe B, Chinese Taipei, i kvartfinalen 28.07 kl. 09.30.

World Games 2017: Beach-håndball  (Gruppespill)