Tapte semifinalen!

Det ble dessverre ingen finale for de norske beachjentene i World Games 2017 etter tap mot Argentina.

Norge møtte Argentina i de innledende rundene, og da vant de begge settene på overbevisende vis. Semifinalen ble en tøffere kamp, og de norske jentene måtte se seg slått etter to bom på shootout.

Det var Argentina som først gikk i ledelsen da de to lagene møttes igjen. Norge gjorde en del tekniske feil og bommet på flere sjanser de første minuttene. Det tok nesten en halv omgang før de Norske jentene kom ordentlig i gang, og da vant de til slutt settet 12-9.

Andre omgangen var en målfattig affære for begge lag. Tekniske feil, bom og redninger til begge lag. Etter syv spilte minutter var stillingen 4-3 til Norge. Norges Maren Aardahl ble utvist når det nærmet seg to minutter igjen av settet, og Argentina tok over ledelsen. Det ble en svært spennende avslutning, men Norge tapte til slutt settet 8-9 – og finaleplassen skulle bli avgjort med shootout.

- Jeg tror aldri jeg har vært med på en omgang med så få mål, forteller trener Eskil Berg Andreassen på telefon etter kampen.

Elisabeth Hammerstad (bilde) og Marielle Martinsen traff på de to første straffene, og det samme gjorde Argentina. Stillingen var da 4-4. Da det var Maaren Aardahls tur ble det dessverre bom og med treff for Argentina lå de 2 poeng foran Norge. Katinka Haltvik traff heller ikke på sin straffe, men da Argentina også bommet levde fortsatt håpet for Norge. Andrea Rønningen traff på sin sjanse, men det hjalp lite når vi allerede er to mål bak og Argentinas Ivana Eliges kan sikre finaleplassen og seieren med et 1-poengskudd på sin siste straffe. Norge tapte til slutt shootouten 7-6.

Andreassen var tydelig skuffet etter tapet, men også klar for å kjempe om bronsen i morgen. Norge spiller bronsefinalen, 29.07 kl.14.00, mot taperen av den andre semifinalen mellom Spania – Brasil. Du kan følge med på hvem de skal møte her: https://theworldgames2017.com/en/results/

World Games 2017: Beach-håndball