Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2017_LK98_Grønlund,-Sofie-Ege.jpg

Tap mot Russland

Juniorjentene spilte en god 1.omgang  i deres første EM-kamp, men i 2.omgang var Russland overlegne.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det gikk litt trått i angrep for de norske Juniorjentene (LK98) de første minuttene av kampen. De kom til gode sjanser, men var ikke treffsikre nok på mål og gjorde et par tekniske feil. Bakover på banen var Norge både tøffe og konsekvente i taklingene. De spilte godt forsvar og sammen med Norges målvakt, Sofie Ege Grønlund (bilde), stoppet de viktige skudd og russerne kom ikke mer en to mål foran. 

Etter 14. spilte minutter var endelig juniorjentene i front og stillingen 5-6, favør Norge. Midtveis er Norge inne i en god periode både fremover og bakover på banen. Den første omgangen var likevel svært jevn, og begge lag byttet på å være i ledelsen med et og to mål. Russland spilte best mot slutten og var et mål foran da fløyta signaliserte pause på stillingen 11-10. 

I begynnelsen av den andre omgangen virket de norske jentene litt usikre i angrepsspillet,  da Russland stod langt ut i forsvar. De fant ikke frem til de gode sjansene i angrep og Russland kom foran med fem mål etter 10 minutter, 16-11. Norges målvakt reddet noen viktige baller som holdt avstanden  innen rekkevidde for Juniorjentene å ta igjen når det fortsatt var 20. minutter igjen. 

Halvveis hadde de russiske jentene overtaket. Norge gjorde flere bytter i håp om å redusere ledelsen. Norges jenter slet med å komme forbi den russiske forsvarsblokka og scoret bare 2 mål de første 20 minuttene, og stillingen var 18-12 med ti minutter igjen av kampen. To bom på syv-meter, og flere tekniske feil – laget fra første omgang var omtrent ikke til å kjenne igjen. Kampen endte til slutt med tap: 23-15.

Neste kamp for Norge er mot Kroatia 28.07 kl. 19.00. Kampen kan du se her 

FAKTA
Junior-EM 2017 (Gruppespill)
Dvorana Zlatorog, Celje Slovenia
Russland-Norge 23-15 (11-10)
Norges lag og målscorere: Henny Ella Reistad 3, Karoline Lund 2, Line Ellertsen 2, Josefine Intelhus 2, Karoline Olsen 2, Mariann Gabrielsen 1, Stina Seline Rosenberg Strengenes 1, Anna Huse 1,  Mari Finstad Bergum 1, Sofie Ege Grønlund, Ane Landås Hovland, Rakel Gårå Alvern, Frida Haug Hoel, Ragnhild Valle Dahl & Eline Fagerheim
Russlands toppscorer: Antonina Skorobogatachenko & Mariaa Dudina 5 mål.
Utvisninger: Russland 4x2min, Norge 1x2min

Les mer om juniorjentene
Les mer om Junior-EM