Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Storseier i VM!

Juniorgutta har nå to seire etter to kamper i VM. Torsdag vant de med ni mål over Ungarn.

De norske juniorgutta (LM96) kom godt i gang fra start, og fikk tidlig en klar ledelse. Etter fire minutter sto det 4-1, og etter 13 minutter hadde Norge dobbelt så mange mål som Ungarn, på stillingen 10-5. På det meste var Norges ledelse på hele 10 mål, før Ungarerne skjerpet seg noe, og knappet innpå med noen mål, så pauseresultatet viste 20-13 i norsk favør.

Andre omgang startet på samme måte som første, og etter ti minutter spilt hadde Norge igjen økt sin ledelse - 25-15.
Norges spill satt godt i alle faser, og når i tillegg "alt" gik inn bak den ungarske målvakta, var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende.

I dag var det først og fremst en kollektiv seier - og den desidert beste angrepskampen juniorgutta noen gang har vist.
Trener Joar Gjerde var svært fornøyd, da han ringte fra Algerie:
- Det var rett og slett en veldig bra kamp av oss! Vi har hatt fokus på flyt i angrepet, og hvordan vi skulle møte dem i forsvar. Vi var enige om å løpe dem i senk - ungarerne er store og tunge! Vi traff på alle punktene i kampplanen, og gutta spilte vanvittig bra! Nå skal de få suge på karamellen fra denne seieren i garderoben, og så er det bare å fokusere på Færøyene som vi møter i morgen. Med to seire har vi nå mål om å vinne gruppa vår, og da må vi vinne alle kampene, og være skjerpet til en hver tid!

Norges neste kamp spilles på fredag klokka 1900 norsk tid, med Færøyene som motstander. På søndag venter Chile, før Tyskland er motstander i mandagens kamp.

Fakta
Junior-VM - LM96
Ungarn - Norge 22-31 (13-20)
La Coupole D'Alger Arena, Algerie
tilskuere
Norges lag og målscorere: Simen Schønningsen (HBW Balingen-Weilstetten) 6, Fredrik Løvberg (Bækkelaget Håndball Elite) 5, Magnus Fredriksen (Elverum Håndball) 5, Kevin Gulliksen (Elverum Håndball) 5, Marius Ferkingstad (FyllingenBergen) 4, Tormod Hauane (Falk SK) 3, Tom Nikolaisen (Kolstad Håndball) 1, Kristian Stranden (Halden Topphåndball) 1, Jørgen Vegsund (Sandefjord Håndball) 1, Kristian Sæverås (Malmö HK), Aksel Horgen (Drammen HK), Fredrik Svendsen (Falk SK), Sander Øverjordet (Haslum HK), Sindre André Aho (ØIF Arendal Elite), Robin Haug (St. Hallvard), Jørgen Jansrud (Elverum Håndball).
Ungarns toppscorer: Matyas Gyori - 6 mål
Utvsininger: Ungarn 6x2 min, Norge 9x2 min