Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2017_LK98_Reistad,-Henny-Ella.jpg

Seier mot Kroatia

Norges Juniorjentener (LK98) hadde en bratt utvikling i EM-kampen mot Kroatia og vant 25-20

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble få mål i løpet av de fem første minuttene av kampen, på lik linje som gårsdagens sisteomgang mot Russland. De norske juniorjentene ble litt for ivrige i ankomstspillet som i sin tur førte til tekniske feil og forhastede beslutninger. Etter 6 minutter var stillingen 2-2.

Begge lag stod godt bakover og spilte relativt korte angrep – det ble altså mye løping. Keeperspillet var av høy kvalitet i begge målene. Halvveis ut i den andre omgangen er stillingen 4-5 til Norge. Når jentene fra Norge hever kontrings- og angrepsspillet utfordringer de Kroatene og scorer flere mål. Juniorjentene gikk til pause et mål foran, 13-12.

Norge fortsetter med godt spill begge veier også i starten av den andre omgangen. I angrep måtte de lete lenge etter de gode sjansene mot 5-1 forsvaret til Kroatia, men etter 14. lå de tre mål foran, 18-15. Det etter å ha brent to kontringsmuligheter alene mot keeper. Utviklingen til det Norske laget var svært positiv gjennom kampen og mot slutten virker alt å klaffe: Målvakt, forsvar og angrep. Norge kjører i fra Kroatia og vinner til slutt 25-20. En fortjent lagseier!   

Neste kamp for Norge er mot Makedonia 30.07 kl. 19.00. Kampen kan du se her: http://www.ehftv.com/int/league/womens-19-ehf-euro-2017/49 

FAKTA
Junior-EM 2017 (Gruppespill) 
Dvorana Zlatorog, Celje Slovenia
Norge-Kroatia 25-20 (13-12)
Norges lag og målscorere: Henny Ella Reistad 5, Line Ellertsen 4, Anna Huse 4, Karoline Olsen 4, Karoline Lund 3, Mari Finstad Bergum 2, Mariann Gabrielsen 2, Stina Seline Rosenberg Strengenes 1, Rakel Gårå Alvern, Ragnhild Valle Dahl, Eline Fagerheim, Frida Haug Hoel, Ane Hovland, Malin Alice Lundemo, Josefine Intelhun & Sofie Ege Grønlund
Kroatias toppscorer: Tena Japundza 6 mål.
Utvisninger: Norge 3x2min, Kroatia 3x2min, 

Les mer om juniorjentene
Les mer om Junior-EM