Seier i åpningskampen

Kristian Sæverås (bildet, fra EM 2016) og juniorgutta åpnet tirsdag VM med seier over Sør-Korea

De norske juniorutta (LM96) spiller VM i Algerie, og møtte Sør-Korea i første kamp.

Det var også Korea som kom best i gang, og som etter drøyt to minutter hadde en ledelse på 3-0. Da våknet Kevin Gulliksen og satte 1-3 fra kanten, før han halvminuttet senere også satte 2-3.
Etter åtte minutter spilt kom Norge opp på uavgjort 4-4 ved Fredrik Løvberg, før Marius Ferkingstad sikret norsk ledelse for første gang på stillingen 5-4.
De neste minuttene, fram til de gjensto fire minutter av omgangen, holdt Norge på ledelsen, og var på det meste tre mål foran koreanerne.
Med drøyt fire mimnutter igjen utlignet Sør-Korea på 7-meter, men Norge svarte raskt. De siste minuttene av første omgang kom det fire scoringer totalt, og til pause var det uavgjort 13-13.

I andre omgang kom Norge best i gang, med to raske scoringer, men etter bare fire minutters spill var det igjen uavgjort på 15-15, før det halvannet minutt senere sto 16-16.
Lagene fulgte hverandre gjennom hele omgangen, denne gangen Sør-Korea tidvis hakket foran Norge. Med drøyt tre minutter igjen var stillingen 26-26, men så festet Norge grepet, og takket være blant andre en scoringshungrig Kevin Gulliksen kunne til slutt Norge juble for seier 31-29, og en solid åpning på mesterskapet.

Trener Vidar Gjesdal var fornøyd med å ha sikret to poeng, men var klar på at det var mye som skulle bli bedre til de neste kampene:
- Det var kjekt å vinne, men den satt langt inne! Det var jevnt hele kampen gjennom, men en rotete kamp fra vår side må vi bare innrømme at det var. Sør-Korea er det alltid utfordrende å spille mot, de har en uvant spillestil som vi i dag ikke taklet spesielt bra verken framover eller bakover. Vi ser at de fleste av spillerne har mer å gå på, og det er mye som skal bli bedre fram til vi møter Ungarn! Det blir en tøff kamp, men de er absolutt mulige å slå, hvis vi får til våre ting.

Neste kamp for Norges juniorgutter er altså mot Ungarn på torsdag, mens de møter Færøyene på fredag og Chile på søndag.