Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Seier i åpningskampen

Kristian Sæverås (bildet, fra EM 2016) og juniorgutta åpnet tirsdag VM med seier over Sør-Korea

De norske juniorutta (LM96) spiller VM i Algerie, og møtte Sør-Korea i første kamp.

Det var også Korea som kom best i gang, og som etter drøyt to minutter hadde en ledelse på 3-0. Da våknet Kevin Gulliksen og satte 1-3 fra kanten, før han halvminuttet senere også satte 2-3.
Etter åtte minutter spilt kom Norge opp på uavgjort 4-4 ved Fredrik Løvberg, før Marius Ferkingstad sikret norsk ledelse for første gang på stillingen 5-4.
De neste minuttene, fram til de gjensto fire minutter av omgangen, holdt Norge på ledelsen, og var på det meste tre mål foran koreanerne.
Med drøyt fire mimnutter igjen utlignet Sør-Korea på 7-meter, men Norge svarte raskt. De siste minuttene av første omgang kom det fire scoringer totalt, og til pause var det uavgjort 13-13.

I andre omgang kom Norge best i gang, med to raske scoringer, men etter bare fire minutters spill var det igjen uavgjort på 15-15, før det halvannet minutt senere sto 16-16.
Lagene fulgte hverandre gjennom hele omgangen, denne gangen Sør-Korea tidvis hakket foran Norge. Med drøyt tre minutter igjen var stillingen 26-26, men så festet Norge grepet, og takket være blant andre en scoringshungrig Kevin Gulliksen kunne til slutt Norge juble for seier 31-29, og en solid åpning på mesterskapet.

Trener Vidar Gjesdal var fornøyd med å ha sikret to poeng, men var klar på at det var mye som skulle bli bedre til de neste kampene:
- Det var kjekt å vinne, men den satt langt inne! Det var jevnt hele kampen gjennom, men en rotete kamp fra vår side må vi bare innrømme at det var. Sør-Korea er det alltid utfordrende å spille mot, de har en uvant spillestil som vi i dag ikke taklet spesielt bra verken framover eller bakover. Vi ser at de fleste av spillerne har mer å gå på, og det er mye som skal bli bedre fram til vi møter Ungarn! Det blir en tøff kamp, men de er absolutt mulige å slå, hvis vi får til våre ting.

Neste kamp for Norges juniorgutter er altså mot Ungarn på torsdag, mens de møter Færøyene på fredag og Chile på søndag.

Kampfakta
Junior-VM - LM96
Norge - Sør-Korea 31-29 (13-13)
La Coupole D'Alger Arena, Algerie
200 tilskuere
Norges lag og målscorere: Kevin Gulliksen (Elverum Håndball) 8, Magnus Fredriksen (Elverum Håndball) 7, Fredrik Løvberg (Bækkelaget Håndball Elite) 6, Simen Schønningsen (HBW Balingen-Weilstetten) 4, Aksel Horgen (Drammen HK) 2, Marius Ferkingstad (FyllingenBergen) 2, Sander Øverjordet (Haslum HK) 1, Kristian Stranden (Halden Topphåndball) 1, Kristian Sæverås (Malmö HK), Fredrik Svendsen (Falk SK), Tormod Hauane (Falk SK), Tom Nikolaisen (Kolstad Håndball), Sindre André Aho (ØIF Arendal Elite), Robin Haug (St. Hallvard), Jørgen Jansrud (Elverum Håndball), Jørgen Vegsund (Sandefjord Håndball).
Sør-Koreas toppscorer: Yeonbin Kim - 8 mål
Utvsininger: Norge 3x2 min, Sør-Korea 3x2 min