Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170622-LK00-Lagbilde.jpg

Seier for U-jentene

Norges u-jenter kjempet hardt og seiret til slutt mot de Nederlandske jentene i EYOF.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges u-jenter kom godt i gang når Nederland stod for tur i den siste gruppespillkampen i Ungdoms-OL. De første ti minuttene scoret jentene seks mål, stor fremgang sammenliknet med de to tidligere møtene mot Ungarn og Romania. Den første delen av omgangen stod de norske jentene stødig bakover og spite seg til gode sjanser i angrep. Det ga resultater på måltavla. Midtveis i omgangen kom Nederland likt for første gang, 8-8. Norge gikk inn i en dårligere periode og det var Nederland som var det ene målet foran. Andrea Holm Aune puttet imponerende seks mål i den første omgangen, likevel lå Norge et mål bak til pause 11-12.

Fire og er halvt minutt ut i den andre omgangen var endelig Norges jenter tilbake i ledelsen, 14-13. De to lagene spilte jevnt lenge før Norge sakte dro i fra og viste seg fra sin beste side. Etter 13 spilte minutter lå Norge 5 mål foran, 20-15. Lagånden, spillet og de Norske ungdomsjentene var på topp i kampens siste femten minutter og de vinner til slutt 28-21.

Norge havnet på en kjedelig 3.plass i gruppen grunnet målforskjell og kom med det ikke videre til semifinalene. U-jentene skal spille plasseringskamp lørdag 28.07 kl. 12.30. Hvem de møter er enda ikke avklart. 


FAKTA
European Youth Olympic Festival 
(Puljespill)
Audi Arena Györ
Norge-Nederland 28–21 (11-12)
Norges lag og målscorere: 
Andrea Holm Aune 8, Mie Rakstad 6, Tiril Solumsmoen Mørch 3, Rikke Øyerhamn 2,
Kristin Loraas Eiriksson 2, Oda Skogstrand 2, Carina Berg 2, Julie Hattestad 2, Rikke Landsverk Grave 1, Emma Haugstvedt, Åsa Grønning Almberg, Zaynab Elmrani.
Benedikte Kalstad Hernes, Kaja Haugseng & Eva Erdal Moen.
Nederlands toppscorere: Sarah Johanne Dekker & Zoe Sprengers 6 mål.  
Utvisninger: Norge 3x2min, Nederland 3x2min