Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Seier i første kamp

Norges u-jenter vant den første kampen i European Youth Olympic Festival (EYOF) mot Romania.

I dag spilte Norges u-jenter (LK00) den første kampen i EYOF som i år arrangeres i Györ, Ungarn.

Jentene fra Norge var i førersete de første femten minuttene av kampen og Rumenerne stod likt med Norge for første gang etter 15 min, 5-5. Mot slutten av den første omgangen var det Romania som tok over ledelsen og kampen snudde. Med en strafferedning, godt forsvar og noen raske mål var det de som gikk til pause med en ledelse på 2 mål: 8-10.

Mie Rakstad (bildet) og Norge scoret andreomgangens første mål. Etter én keeperredning og to raske mål tok det ikke mer enn 2 minutter før Norge var likt med Romania igjen, 10-10. Det uavgjorte resultatet varte dessverre ikke lenge nok til at Norge kom raskt tilbake i ledelsen. U-jentene gjorde en del tekniske feil som resulterte i at Romania stadig lå et lite steg foran.

De to lagene var jevne fra start til slutt og det var aldri mer en tre mål i differanse mellom de to lagene. Når det var tre minutter igjen før slutt stod stillingen: 18-18. Norges målvakt gjorde noen viktige redninger og spenningen levde helt til siste sekund. Da det var et minutt igjen var Norge et mål foran. U-jentene klarte å stå i mot i forsvar og vinner til slutt 19-18 i den første kampen.

Norges neste motstander i puljespillet er Ungarn 25.juli klokken 13.30.

 

FAKTA
European Youth Olympic Festival (Puljespill)
Audi Arena Györ
Norge – Romania 19-18 (8-10)
Norges lag og målscorere: Rikke Landsverk Grave 5, Tiril Solumsmoen Mørch 4, Mie Rakstad 4, Andrea Holm Aune 2, Åsa Grønning Almberg 2,  Rikke Øyerhamn 1, Julie Hattestad 1, Benedikte Kalstad Hernes, Emma Haugstvedt, Kristin Loraas Eiriksson, Carina Berg, Oda Skogstrand, Kaja Haugseng, Zaynab Elmrani & Eva Erdal Moen.
Romanias toppscorer: Christina Andreea Popa & Andreaa Rabeca Tarsoaga 4 mål.  
Utvisninger: Norge 3x2min, Romania 0x2min

Les mer om u-jentene i EYOF

Les mer om Norges tropp

Les mer om EYOF 2017