Seier i første kamp

Norges u-jenter vant den første kampen i European Youth Olympic Festival (EYOF) mot Romania.

I dag spilte Norges u-jenter (LK00) den første kampen i EYOF som i år arrangeres i Györ, Ungarn.

Jentene fra Norge var i førersete de første femten minuttene av kampen og Rumenerne stod likt med Norge for første gang etter 15 min, 5-5. Mot slutten av den første omgangen var det Romania som tok over ledelsen og kampen snudde. Med en strafferedning, godt forsvar og noen raske mål var det de som gikk til pause med en ledelse på 2 mål: 8-10.

Mie Rakstad (bildet) og Norge scoret andreomgangens første mål. Etter én keeperredning og to raske mål tok det ikke mer enn 2 minutter før Norge var likt med Romania igjen, 10-10. Det uavgjorte resultatet varte dessverre ikke lenge nok til at Norge kom raskt tilbake i ledelsen. U-jentene gjorde en del tekniske feil som resulterte i at Romania stadig lå et lite steg foran.

De to lagene var jevne fra start til slutt og det var aldri mer en tre mål i differanse mellom de to lagene. Når det var tre minutter igjen før slutt stod stillingen: 18-18. Norges målvakt gjorde noen viktige redninger og spenningen levde helt til siste sekund. Da det var et minutt igjen var Norge et mål foran. U-jentene klarte å stå i mot i forsvar og vinner til slutt 19-18 i den første kampen.

Norges neste motstander i puljespillet er Ungarn 25.juli klokken 13.30.

European Youth Olympic Festival (Puljespill)