Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170502-LM96-Haug,-Robin-Paulsen.jpg

Juniorgutta røyk ut

Norge møtte dessverre deres overmenn da de tapte mot Danmark i åttendelsfinalen i Junior-VM

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge og Danmark møttes i oppkjøringen til VM, og da vant danskene. Likevel var det nordmennene som hadde et lite favorittstempel etter deres gode VM hittil.

Førsteomgangen startet veldig jevnt og holdt seg slik nesten hele omgangen. Danskene var ofte i føringen, men klarte aldri helt å få Norge helt på avstand. Til pause stod det 13-11 til Danmark.

I andre omgang tok Danmark kjapt intiativet, og tok ledelsen 17-13 etter fem minutter spilt, noe som var den største ledelsen hittil. Denne avstanden prøvde Norges keeper, Robin Haug (bildet) å holde i sjakk, noe han klarte til de siste fem minuttene. Da ble hele kampen punktert med fem danske mål på rappen og i tillegg stengte danskene buret totalt. Det resulterte i stillingen 34-27 til slutt.

Trener Joar Gjerde måtte innse at de møtte et bedre lag i dag.
- I dag var Danmark bedre, men resultate juger litt. Vi slipper inn altfor mange mål i andreomgang, og da er det sjanseløst at vi vinner på dette nivået. På slutten mister spillerne litt motet, som gjør at vi får en del mål mot oss. Likevel er jeg veldig fornøyd med mesterskapet hittil, og det er synd at vi ikke er med videre for å spille kvartfinale.

Dermed må Norge ut i plaseringskamp(er) resten av VM. I morgen, torsdag, blir det kamp om 10/11. plassen mot Island klokken 15 norsk tid. 

Fakta
Junior-VM - LM96
Danmark - Norge 34-27 (13-11)
La Coupole D'Alger Arena, Algerie
500 tilskuere

Norges lag og målscorere: Kevin Gulliksen (Elverum Håndball) 6, Simen Schønningsen (HBW Balingen-Weilstetten) 5, Fredrik Løvberg (Bækkelaget Håndball Elite) 4, Magnus Fredriksen (Elverum Håndball) 4, Marius Ferkingstad (FyllingenBergen) 2, Tormod Hauane (Falk SK) 3, Tom Nikolaisen (Kolstad Håndball), Kristian Stranden (Halden Topphåndball), Jørgen Vegsund (Sandefjord Håndball), Kristian Sæverås (Malmö HK), Aksel Horgen (Drammen HK), Fredrik Svendsen (Falk SK), Sander Øverjordet (Haslum HK) 2, Sindre André Aho (ØIF Arendal Elite), Robin Haug (St. Hallvard), Jørgen Jansrud (Elverum Håndball) 1.

Danmarks toppscorer: Lasse Møller 11 mål
Utvsininger: Danmark 2x2 min, Norge 3x2 min