Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fortsatt ubeseiret

Det var aldri tvil om hvilket lag som skulle gå seirende ut av dagens duell i Junior-VM mellom Norge og Færøyene.

Selv på halv maskin klarte de norske juniorguttene å komme seg gjennom kampen mot Færøyene uten arbeidsuhell. Med en skadet Simen Schønningsen på tribunen var det Kevin Gulliksen (bildet) som tok ansvaret på backplassen, i motsetning til den vanlige vingplassen han pleier å spille på.

Det var lenge jevnt i første omgang. Først etter 18 minutter våknet Norge for alvor, på stillingen 7-7. De siste 12 minuttene vant de imponerende 8-1 og avgjorde nærmest kampen til pause.

Andreomgangen ble en transportetappe for Norge. På det meste var ledelsen oppe i hele ti mål, før konsentrasjonen slapp taket på tampen av kampen. Færøyene reddet æren på slutten, og gikk fra 28-18 til 29-23 på drøye fem minutter. 

Trener Vidar Gjesdal var fornøyd med seieren, men ikke hvordan konsentrasjonen sviktet til tider.
- Det var aldri tvil om at vi skulle vinne i dag. Dette ble en frustrerende kamp hvor Færøyene bruker lang tid hver gang de har ballen. Det gjør at vi blir litt preget og detter derfor ned i vår intensitet. Jeg er veldig glad for at vi vinner selvfølgelig, men nå skal vi fokusere mer på konsentrasjonen og fokuset til neste kamp.

Den neste kampen blir nemlig en ny konsentrasjonsprøve. Da står normalt svakere Chile på andre halvdel. Kampen spilles førstkommende søndag klokken 17 norsk tid. 

Fakta
Junior-VM - LM96
Norge - Færøyene 29-23 (15-8)
La Coupole D'Alger Arena, Algerie
300 tilskuere

Norges lag og målscorere: Kevin Gulliksen (Elverum Håndball) 6, Aksel Horgen (Drammen HK) 5, Tormod Hauane (Falk SK) 4, Magnus Fredriksen (Elverum Håndball) 4, Fredrik Løvberg (Bækkelaget Håndball Elite) 3, Marius Ferkingstad (FyllingenBergen) 2, Tom Nikolaisen (Kolstad Håndball) 2, Kristian Stranden (Halden Topphåndball) 1, Kristian Sæverås (Malmö HK) 1, Sindre André Aho (ØIF Arendal Elite) 1, Fredrik Svendsen (Falk SK), Sander Øverjordet (Haslum HK), Robin Haug (St. Hallvard), Jørgen Jansrud (Elverum Håndball), Jørgen Vegsund (Sandefjord Håndball).

Færøyenes toppscorer: Hilmar Leon Jakobsen 7 mål
Utvsininger: Færøyene 4x2 min, Norge 4x2 min