Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170730-LM98-Imsgard,-Emil-Kheri.jpg
Emil Kheri Imsgard ble kåret til Norges beste spiller mot Danmark.

Danmark ble for sterke

Danmark vant det åpne skandinaviske mesterskapet etter å ha vunnet 30-28 over U-gutta (LM98).

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danskene gikk ubeseiret gjennom turneringen og vant foran Norge. Sverige ble nummer tre, mens Polen endte sist.

– Vi er kjempefornøyd med de tre kampene vi har levert og vi har hatt en stigning gjennom turneringen. Det lover godt inn til VM. Nå får vi noen dager hjemme før vi drar nedover til å finspisse særlig angrepsspillet. Vi blir litt for hete noen ganger, men vi klarer å holde trykket oppe. Nå gleder vi oss til VM, sier trener Johnny Jensen til handball.no

Han oppsummerer turneringen slik:

– I den første kampen mot Polen synes vi det var mye bra, men litt slurv i første kamp etter sommerferien. Vi var tålelig fornøyd med den. Mot Sverige spilte vi en fantastisk kamp, noe av det beste dette laget har prestert, der mange viser seg frem.

Mot Danmark, som er et av de beste lagene i verden, gjør vi veldig mye bra. Vi blir litt passive, kanskje litt slitne. Når de prikkskyter fra 10-11 meter er det vanskelig å stå imot. Vi var oppe på uavgjort to ganger i sluttminuttene, men litt tekniske feil og en utvisning som gjør at de kan ro det i land, sier han.

VM spilles i Georgia 4.–21. august. 

FAKTA
Scandinavian Open Championship
Norge–Danmark 28-30 (14-16)
Stil Arena, Langhus
223 tilskuere
Målscorere Norge: Sindre Heldal, FyllingenBergen 7, Vetle Rønningen, Bodø 5, Thomas Horneland Boilesen, Drammen 3, Sander Rogne Myklebust, Kolbotn 3, Sander Wennberg Linderud, Elverum 2, Preben Egeli, Bodø 1, Sander Løvlie Simonsen, ØIF Arendal 1, Anders Huse, Ski 1, Fabian Sandven, Bækkelaget 1, Rassin Haugseng, Nærbø 1, Andreas Horst Haugseng, Nærbø 1, Olaf Richter Hoffstad, Sandefjord 1, Bjørnar Pedersen, Ski 1. Øvrige norske spillere: Emil Kheri Imsgard, Elverum, Halvor-Elias Nærland, Nærbø, Anders Teige Bøe, Herkules.
Toppscorere Danmark: Emil B. Lærke 7, Emil M. Jakobsen 7.
Utvisninger: Norge 3x2 min., Danmark 3x2 min. 

Sverige–Polen 36-27

Mer om U-gutta (LM98)

20170730-LM98-.jpg

20170730-LM98-Haugseng,-Rassin.jpg

20170730-LM98-Heldal,-Sindre.jpg

20170730-LM98-Rønningen,-Vetle.jpg

20170730-LM98-Danmark-med-pokal.jpg