Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Line Ellertsen ble norsk toppscorer.
Line Ellertsen ble norsk toppscorer.

Avsluttet med seier

Juniorjentene (LK98) avsluttet det åpne skandinaviske mesterskapet med seier 28-18 over Island.

De norske jentene klarte å beholde forsvars- og målvaktspillet fra dagen før, som var godkjent. Mot Sverige var det 27 skuddbom, det forbedret seg ganske mye til lørdagens kamp. Dermed ble det timålsseier mot et forholdsvis godt islandsk lag.

– Prestasjonen var ganske god i dag. Vi har hatt stigning i hver eneste kamp, så nå må vi fortsette med de i de par-tre dagene vi har hjemme før vi reiser på tirsdag. Torsdag åpner vi mot Russland, da møter vi det beste av de beste, sier trener Kenneth Gabrielsen til handball.no.

Laget tar med seg det positive fra det skandinaviske mesterskapet. Noen småskader har gjort at det ikke har vært helt optimalt, nå gjelder det å jobbe litt mentalt inn mot EM.

– Line Ellertsen var blant de som traff bedre på skuddene. Hun fikk en sentral rolle i dagens kamp, og var positiv. Det var flott å se, sier Gabrielsen. 

Junior-EM spilles i Slovenia fra 27. juli til 6. august.

FAKTA
Scandinavian Open Championship
Norge–Island 28-18 (13-7)
Idrottens Hus, Helsingborg, Sverige
98 tilskuere
Målscorere Norge: Line Ellertsen, Sola, 7, Anna Huse, Oppsal, 5, Josefine Intelhus, Stabæk, 3, Stina Seline Rosenberg Strengenes, Rælingen, 3, Karoline Lund, Aker Topphåndball, 3, Frida Haug Hoel, Rælingen, 3, Mari Finstad Bergum, Larvik, 2, Henny Ella Reistad, Stabæk, 2. Øvrige norske spillere: Sofie Ege Grønlund, Fana, Ane Hovland, Glassverket, Rakel Gåra Alvern, Aker Topphåndball, Eline Fagerheim, Våg, Mariann Gabrielsen, Oppsal, Malin Alice Lundemo, Nit-Hak.
Toppscorer Island: Sandra Erlingsdóttir 7.
Utvisninger: Norge 4x2 min., Island 4x2 min. 

Mer om Juniorjentene