Arkivfoto

Wow - for en stemning!

Håndballjentene varmet opp for Håndballgutta - og de kunne ikke varmet opp bedre.

Håndballgutta spiller den siste og avgjørende EM-kvalkampen mot Litauen i Oslo Spektrum klokken 19.30. Kampen vises på TV Norge og sendestart er 19.00.

Rammene med rundt 6600 tilskuere i Oslos storstue kunne ikke vært mer perfekt lørdag ettermiddag.

Selv om Norge kanskje ikke leverte en allverdens kamp, leverte iallfall publikum på tribunen.

Norge havnet bakpå fra start, og det var Frankrike som tidlig tok initativet i kampen.

Etter 19 minutter så Thorir Heirgeirsson seg nødt til å ta timeout på stillingen 9-8 til de franske gjestene.

Han etterlyste bedre satsninger og en lyst til å stupe i rommene i angrep fra sine disipler.

Og Håndballjentene adlydet landslagssjefen: Norge tok kjapt igjen ledelsen og gikk opp til 10-9.

Men inn mot pause tok Frankrike igjen den lille ledelsen Norge hadde opparbeidet seg, og da Håndballjentene var unøyaktige i angrep og gjorde noen enkle tekniske feil, måtte lagene gå inn til pause likt på resultattavla - 13-13.

Katrine Lunde var god bakerst, og Nora Mørk scoret fire mål fremover i løpet av kampens første 30 minutter.

I den andre omgangen forsatte lagene å føle på hverandre. Og Heirgeirsson forstatta å la nye spillere få sjansen til å prøve seg med flagget på brystet.

Veronica Kristiansen sendte Norge opp i en tremålsledelse ti minutter ut i den andre omgangen, men det var ikke dagen for de store ledelsene.

Frankrike og Norge fulgte hverandre helt til siste slutt.

Og da Kari Brattset satte inn den avgjørende 23-22-scoringen, eksploderte Oslo Spektrum. Wow, for en stemning!

Nora Mørk ble forøvrig kåret til Norges beste spiller.

Husk: Håndballgutta spiller mot Litauen kl. 19.30 på TVNorge.

Norge – Frankrike  (13-13)