Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170528-THS-Wettergreen,-Truls.jpg
Truls Wettergreen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Tettpakket program

Topphåndballseminaret var starten på en nasjonal utdanningsuke, som nå går mot slutten.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Truls Wettergreen er junior elitetrener i Nordstrand fra Nordstrand. Han likte godt Christian Berges foredrag på Topphåndballseminaret om kontringsspillet i moderne håndball.

– Han var svært tydelig på rollene som han har tildelt gutta. De har helt klare prinsipper for hvordan det skal gjøres idet de vinner ballen og hvordan de skal spille. Håndballgutta har funnet sin vei fremover og det så vi de lyktes godt med i VM. Det var Norges X-faktor i mesterskapet. Det betinger at du må ha et godt forsvar og en verdensklasse-målvakt, som redder skuddene og kan sette i gang kontringene. Jeg synes Christian Berge blir bare flinkere og tydeligere i det han gjør, sier Wettergreen.

Instruktør og spillerutvikler i Region Øst, Eli Longva, hørte på Merete Møller og Stig Anderssons foredrag om skadeforebygging.

– Vi fikk innblikk i forskning de har gjort i forhold til hvordan arbeidsbelastning har sammenheng med skader. De ga oss tall på hva spesielt endret arbeidsbelastning hadde å si for skaderisikoen. De hadde sammenlignet belastningen håndballspillere har hatt de fire siste ukene og så på den kommende uka, sier hun.

De fire ukene flyttes hele tiden, slik man hele tiden har en oppdatert oversikt over hvor stor risikoen er for å få skader. Det er veldig tydelig hvor mye du kan øke belastningen uten å øke risikoen for skader, og når risikoen for å få skade ble større. Studiene de har gjort gikk særlig på skuldre.

– Det var veldig lærerikt. Alt dette er veldig individuelt, så det er viktig å se på den enkeltes belastning. Strukturert oppvarming er viktig, sier Longva.

20170528-THS-Longva,-Eli.jpg
Eli Longva.