Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2017-BeachEM-logo.jpg

Seiersrekka brutt

Så var det Nederland som skulle bryte beachjentenes seiersrekke i EM, etter en høydramatisk kamp.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var de to gruppevinnerne fra innledende runder som møttes for siste mellomspillkamp fredag ettermiddag.
Både Norge og Nederland var så langt ubeseiret, og skulle gjøre opp om førsteplassen i mellomspillsgruppa, og enkleste motstand i kvartfinalen.

Norge kom best i gang i første sett, men Nederland slapp dem aldri langt foran seg, og etter halvspilt sett var det uavgjort. Siste del av første sett fulgte lagene hverandre tett, Norge stadig et lite hakk foran, noe de også var til pause.

Norge gikk opp i 6-1-ledelse fra start i andre sett, før Nederland tok kontrollen og spilte seg tilbake til en ettmålsledelse på 11-10.
Med ett minutt igjen av andre sett var det uavgjort, Norges spesialist scoret, så satte Nederland inn en topoenger, før Norge sikret seg med en ettpoenger på stillingen 19-18. Nederland bommet, og Norge var klare for å sikre seieren, men nederlenderne erobret ballen og tok time out med sju sekunder igjen på klokka. I absolutt siste spillesekund scoret Nederland, og det sto 1-1 i sett.

På shoot-out (utespiller alene mot målvakt) scoret begge lag to poeng i sine første sjanser. Så satte Norge en ettpoenger, mens både Norges og Nederlands målvakt reddet de neste skuddene. Nederland scoret så en topoenger, mens Norges skudd ble reddet, og Norge var dermed avhengige av at Nederland bommet på sin neste sjanse for å ha mulighet til seier. Det gjorde Nederland - lobben gikk over mål, og det var Martine Welfler som skulle avgjøre for Norge.
Hun ble avblåst for skritt, og dermed vant Nederland shoot-outen 5-3, og 2-1 totalt i sett.

Trener Eskil Berg Andreassen hadde følgende oppsummering av dagen på telefon:
- Ja, vi har gjort to gode kamper i dag, den siste mot Nederland var nærmest uten betydning, siden vi allerede var klare for kvartfinalen. Den andre gruppa var så jevn, så det å spekulere i hvem vi skulle møte var liten vits. Nå får vi Russland i morgen, og det er helt ok. Det blir nok en jevn match, kanskje den jevneste av alle kvartfinalene, men vi håper vi klarer å nå en semi! Da kan vi være med å kjempe om medaljer, i tillegg til at vi er direkte kvalifisert til VM i Sochi neste år!

Norges toppscorer i denne kampen ble Katinka Blaasmo Haltvik med 13 poeng, tett fulgt av Martine Welfler med 12 poeng.
Se fullstendig kampfakta hos EHF.

Dermed var det Nederland som endte som gruppevinnere i denne mellomspillsgruppa, Norge endte på andreplass.
Kvartfinalene spilles lørdag morgen klokka 1000, og Russland blir Norges motstander.
DU kan se kampen direkte på TV2 Sportskanalen eller TV2 Sumo fra klokka 0955!

Følg Norges beachhåndballjenter på Facebook og Instagram.