Pocket Valley

Så nære

Så nære, men allikevel så fjern var semfinalen for beachgutta. Kroatia i kvartfinalen ble ett lite hakk for sterke.

Å møte vertsnasjonen Kroatia i en kvartfinale var nok ingen ønskedrøm for de norske gutta, men skal man være best må man vinne alle kamper - og beachgutta våre gikk fryktløst til verket!

Det var riktignok Kroatia som kom best i gang i første sett, men Norge han godt med, og kroatene vant første sett med bare fire poeng.

I andre sett var det Norge som kom best i gang, og var oppe i en sekspoengs ledelse før kroatene våknet: Bakerst i det norske målet sto Simen Westby Hansen fremragende, og en periode reddet han "alt" som kom hans vei.
Det ble jevnt mot slutten av andre sett, og med bare 15 sekunder igjen på klokka scoret Norge en topoenger, og gikk opp i ledelsen 16-15. Kroatia tok time out, og kom i angrep med 12 sekunder igjen. Simen Westby Hansen reddet mesterlig kroatenes topoengsforsøk - og Norge kunne kontre inn en enpoenger og juble for settseier 17-15!
Dermed sto det 1-1 i sett, og det var duket for shoot out.

Kroatene startet, og jammen presset ikke Simen Westby Hansen det skudde utenfor også - før Norge satte sitt første forsøk og ledet 2-0.
Kroatias målvakt sto heller ikke tilbake, og hadde en flott parade på Norges andre forsøk. Dermed jevnet det hele seg ut, og før Norges aller siste sjanse hadde Kroatia en knapp ledelse på 8-6. Dermed måtte Norge score en topoenger for å sikre videre forsøk. Den kroatiske målvakta møtte Chris Gulliksen langt ute, og presset han helt ut på siden. Chris klarte allikevel å få til en flott piruett, og satte ballen på innsida av stanga - kun millimetere fra scoring.
Millimetere til tross - det hjalp ikke, og kroatene jublet for seier 2-1 og avansement til semifinalen. Og til tross for at de norske gutta var svært lei seg for å ha misset i siste sekund, har de all mulig grunn til å være stolte over egen prestasjon! De pressa kroatene til det ytterste, og kun små marginer gjorde at kampen endte i vertenes favør.

Norges toppscorer i denne kampen ble Emil Nedregård med 18 poeng. Fullstendig kampfakta finnes hos EHF.

Norge skal nå spille plasseringsspill, og møter Ukraina i ettermiddag klokka 1700. Samtidig møtes Sverige og Danmark, og vinnerne av disse to kampene møtes i morgen formiddag klokka 12 for kamp om 5. plassen. Taperne av kampene møtes til samme tid for å spille om 7. plassen.