Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170528-THS-Peric,-Dejan1.jpg
Dejan Peric og Mats Olsson viser målvaktsteknikker. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Nærspill med Dejan Peric

Mats Olsson synes det var spennende å få innblikk i tidligere toppmålvakt Dejan Perics tenkemåte.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Serberen, som er født i det tidligere Jugoslavia, gjestet Topphåndballseminaret i helgen.  

– Det er viktig at vi har et åpent sinn når vi får en av de beste representantene vi kan få fra Balkan-skolen, vi ser på teknikkene og deres måte å tenke på. De er litt mer teknikkorientert enn det vi er. I Norden er vi mer strategiorientert. Å kunne lære av han er veldig spennende, vi får tilgang til tankemåten fra den jugoslaviske siden, sier Håndballjentenes målvaktstrener.

Dejan Peric spilte i storklubber som Barcelona, Celje og Veszprém. Etter karrièren har han vært målvaktstrener og er nå hovedtrener på Serbias landslag, der han selv tidligere var spiller.

– På Topphåndballseminaret hadde vi fokus på nærspillet. Han er veldig god på nærspillet, skudd fra seksmeter og kant, sier Olsson.

Fysisk trener i Elverum håndball elite, Thorsteinn Sigurjónsson, fulgte foredragene og de praktiske øvelsene med stor interesse.

– Mats Olsson holdt et foredrag om det mentale spillet. Det var veldig interessant. Det er mye fysisk, teknisk og taktisk, men det som skiller de nest beste fra de aller beste er det mentale spillet. Han gikk konkret inn på det. Han hadde noen fine tanker både på hvordan du skal trene og hvordan han ser det for seg i fremtiden. Det han fokuserte på var at de skulle ha en smal oppmerksomhet, som gjorde at man bygde en intensjon i kroppen, slik at den handler automatisk i kampsituasjon.

Sigurjónsson beskriver Peric som veldig leken i stilen. – Han legger fokus på god balanse, teknikk og akrobatikk. Da kan du frigjøre deg og ha ballfokus og gjøre de riktige handlingene, sier han.

20170528-THS-Sigurjonsson,-Thorstein.jpgThorsteinn Sigurjónsson. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20170528-THS-Peric,-Dejan2.jpg
Dejan Peric viser spillerne fra rekruttlandslaget. Foto: Svein André Svendsen/NHF