Klare for VM!

Med Maren Aardahl (bildet) sin sikre scoring på shoot-out, er beachjentene våre klare for semifinale i EM!

Seier i kvartfinalen mot Russland ville bety direktebillett til VM i Sochi neste år for beachjentene våre - og det var da også det store målet før EM startet.

Første sett var veldig jevnt og spennende, lagene fulgte hverandre hele veien, og kun sekunder før slutt var det uavgjort. Norges forsvar prøvde å presse fram en brøyt, men i stedet ble det dømt straffe til Russland - med to sekunder igjen på klokka. Rikke Granlund i Norges mål psyket ut den russiske jenta, og presset skuddet over.
Dermed var det klart for Golden Goal - første målet vinner.
Her vant Russland droppen, deres første skudd ble blokkert, men det andre gikk inn, og Russland vant første sett.

I andre sett kom Norge godt i gang - Rikke Granlund reddet nærmest alle russiske skudd, og Norge holdt seg noen poeng foran hele settet. Norge vant til slutt andre sett med 5 poeng, og kampen gikk til shoot out!
Norge scoret på sin første, mens Rikke Granlund reddet Russlands første forsøk! Norge scoret igjen, og det gjorde Russland også. 4-2 i norsk favør.
Så satte vanligvis så sikre Maren Aardahl sitt forsøk utenfor, og etter fem forsøk til hvert lag sto det 8-8. Dermed skulle en og en i ilden - og de tre første fra begge lag satte trygge topoengere.
På Russlands fjerde forsøk reddet Rikke Granlund mesterlig, og i andre enden kontrollerte Maren Aardahl inn en enpoenger i åpent mål - og Norge vant kampen 2-1!

Trener Eskil Berg Andreassen var lettet da han ringte fra Zagreb:
- Dette var spennende, men vi hadde god tro på jentene, og jeg er imponert over hvordan jentene tar det! Det var deilig - nå er vi jo kvalifisert for VM også! Det er ingen selvfølge for oss, selv om det er sjuende gang på rad vi klarer det.

Norges toppscorer i denne kampen ble Maren Aardahl med suverene 23 poeng, og hun topper også lista over toppscorerne totalt i mesterskapet! Den lista finner du her.
Fullstendig kampfakta kan du se hos EHF.

Dermed er Norge klare for semifinale - og i tillegg er de sikret plass i VM i Sochi neste år!
Semifinalemotstander blir Spania, som slo Frankrike 2-0 i sin kvartfinale.