Håndballgutta til EM!

Bjarte Myrhol scoret og skaffet straffe på bestilling fremover, mens Bergerud stengte buret. Norge er EM-klare!

Litauen yppet seg tidvis i den første omgangen foran 6600 tilskuere i Oslo Spektrum.

Det skulle gå to minutter av kampen før Norge satte inn sitt første mål for dagen - signert landslagskaptein Bjarte Myrhol. Han var en av de viktigste årsakene til at Norge ledet med fem mål til pause.

Torbjørn Bergerud leverte nok en gang en god førsteomgang bakerst i målet, og sto oppført med elleve redninger etter 30 minutter.

Myrhol og Magnus Jøndal satte begge inn tre mål for Håndballgutta i den første omgangen.

Men i den andre omgangen var det ingen tvil: Norge skulle til EM - og det skulle Litauen få kjenne på.

Anført av Bergerud, Norges beste spiller - stemt frem av det norske folk -, rykket Norge tidlig i fra i den andre omgangen.

15-10 ble tidlig til 20-13. Og Håndballgutta stoppet ikke der.

Etter 19 minutter satte Sander Sagosen inn 25-18, som på mange måter knuste det lille håpet Litauen hadde for å komme inn i kampen igjen.

Da Gøran Johannesen scoret Norges siste mål for kvelden, endte det med 10-målsseier - 30-20.

Håndballgutta skal etter all sannsynlighet spille sine innledende gruppespillkamper i Porec. Gruppene til EM i Kroatia blir trekt på EHFs kontorer fredag 23. juni.

Norge - Litauen 30-20 (15-x10)