FINALEKLARE JENTER!

I en kamp som var jevn fra start til slutt, var det til slutt Rikke Granlund og Norge som trakk det lengste strået.

Norge startet første sett bra - de vant droppen og Norges suverene storscorer Maren Aardahl hadde satt sin første for kampen før 20 sekunder var spilt.
Det ble en svært målrik innledning fra begge lag, og før fire minutter var spilt var stillingen 8-8.
Etter full tid i første sett sto det 18-18, men i siste sekund ble Norge idømt straffe, som Katinka Båsmo Haltvik sikkert satte i mål - og Norge vant første sett.

Andre sett startet like jevnt som første sett, men etter halvspilt omgang hadde Norge kapret en liten ledelse. De var oppe i 8 poengs ledelse, før Spania kjempet seg tilbake, og det ble igjen helt jevnt.
20 sekunder før slutt kunne Spania utliknet, men en helt rå dobbeltredning fra Rikke Granlund i det norske målet reddet oss, og jentene klarte å holde ballkontroll kampen ut.

Dermed vant Norge kampen 2-0 i sett, og er klare for finale i EM!
Der møter de Polen, som slo ut Danmark tidligere i ettermiddag. Kampen spilles i morgen, søndag, klokka 1600, og du kan se den direkte på TV2 Sportskanalen eller på TV2 Sumo.

Norges toppscorer i denne kampen ble Maren Aardahl med 12 poeng, fulgt av Katinka Blåsmo Haltvik med 9 poeng og Ida Marie Wernersen med 8 poeng.
Fullstendig kampfakta finner du hos EHF.

Trener Eskil Berg Andreassen var svært fornøyd på telefon:
- Det var deilig, jeg hadde en god feeling før kampen på at vi skulle vinne, men det ble jevnt hele veien og det er sånn det skal være! Polen i finalen blir spennende, det er et lag som aldri har vært i finale før, men som har satsa mer på beachhåndball de siste årene. Vi tapte finalen mot Ungarn for to år siden, men siden vi nå har spilt ti semifinaler på rad, satser vi på seier og gull!