EUROPAMESTERE!

En jevn, spennende kamp mellom to seierslystne lag - men til slutt trakk Norge det lengste strået!

Første sett startet jevnt, lagene fulgte hverandre tett, selv om Polen lå et hakk foran første halvdel. Norge utliknet etter seks minutters spill, og vant til slutt første sett med ett poeng.

Andre sett ble omtrent like jevnt som det første, mot slutten lå Norge to poeng foran, og Polen tok time out. Angrepet deres lyktes - men de hadde glemt en liten detalj. Bakerst, i Norges mål, sto Rikke Granlund! For en redning! Med ti sekunder igjen å spille kontrollerte Norge ballen, og vi fikk også æren av å sette mesterskapets to siste poeng.

For første gang i historien er altså Norge europamestere i beachhåndball - det er bare å "bøye seg i hatten" for jobben Eskil Berg Andreassen og jentene på det norske landslaget har lagt ned de siste årene!
Trener Eskil Berg Andreassen var både lettet og glad da han ringte fra Zagreb noen minutter etter kampslutt:
- Det var deilig! Vi kom litt bak fra start i begge omgangene, men jeg syns vi fighter oss bra tilbake, og vinner 2-0. Det gjorde vi også i semifinalen, og jeg syns det viser at vi er ett av de beste lagene totalt i dette mesterskapet. Det er mange jevne kamper her, men det er viktigst å være best til slutt!

Kampens store norske profil ble i finalen Ida Marie Wernersen, som med spesialisttrøya sikret Norge 16 poeng. Maren Aardahl scoret 9 av Norges poeng, mens Martine Welfler scoret 6 og Katinka Blåsmo Haltvik scoret 4. Fullstendig kampfakta kan leses hos EHF.
Maren Aardahl endte på andreplass på toppscorerlista for mesterskapet - bak nederlandske Eefke Ter Sluis. Den komplette lista over målscorerne i mesterskapet finner du her.