Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170616-Smart Idrettsmat.jpg

Bedre mat i hallen

Sammen med Tine, NIF, fotball og friidrett er håndballen med på en satsing for sunnere mat i hallene.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 16. juni gikk Idretts-Norge, representert ved Norges idrettsforbund, Norges Håndballforbund, Norges Fotballforbund og Norges Friidrettsforbund sammen med TINE i en felles satsing på å gi både barn og voksne et mer variert og sunnere matutvalg på idrettsarenaer rundt om i Norge.

I dag serveres ofte det samme på et idrettsarrangement som det gjøres i en tradisjonell norsk bursdagsfeiring, samtidig som barn og unge som driver med idrett tilbringer mye tid på disse arenaene. Tom Tvedt, president i Norges Idrettsforbund, mener at det er på tide å ta ansvar for hva særlig barn og unge spiser når de er med på idrettsarrangementer.

– Vi vet at flere idrettslag ønsker en sunnere idrettskiosk. Barn og unge som er i aktivitet skal ha muligheten til å velge godt påfyll når de er på cup eller trening. Det er et ansvar vi, forbundene og klubbene bør ta, og dette initiativet er med på å sette utfordringen på dagsorden, sier han.

Norges Håndballforbund rullet tidligere i år ut konseptet «Sunn Idrettshall» hvor de samarbeider med blant andre TINE Smart Idrettsmat.

– Det er en større bevissthet rundt kosthold i dag, og barn, trenere og andre besøkende ønsker å ha mulighet til å velge blant flere sunne alternativ.  I dag meldes det om at en del barn og voksne har med seg matpakker til kamp på grunn av manglende alternativ til eksempelvis kaker, pølser og brus. Vi i Norges Håndballforbund ønsker at det tilbys et større og mer variert matutvalg til barn og voksne rundt om i våre håndballhaller, sier Kåre Geir Lio, president i Norges Håndballforbund.

Les mer om "Sunn idrettshall" 

Signerte felles mål

Under et pressemøte fredag formiddag ble initiativet signert av Konserndirektør marked og internasjonalvirksomhet i TINE, Kathrine Mo, president i Norges idrettsforbund, Tom Tvedt, president i Norges Friidrettsforbund, Ketil Tømmernes, president i Norges Håndballforbund Kåre Geir Lio og generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt.