Bare nesten

Det ble bare en nesten rystelse av Spania for beachgutta i fredagens første kamp i beach-EM.

Beachgutta våre har så langt i EM vunnet og tapt annenhver kamp. Håpet var at de skulle bryte denne rekken mot sterke spanjoler fredag ettermiddag - men så skjedde dessverre ikke.

Norge kom bakpå fra start, og trener Kjetil Lundeberg så seg nødt til å ta time out etter snaut to minutters spill.
Denne hjalp en del - Norge tok seg opp, fikk noen fine redninger bakerst og fikk satt skuddene. De knappet innpå Spania, men hadde ikke nok tid igjen i settet til å ta seieren hjem, og Spania ledet 1-0 i sett.

Det ble en bedre start på andre sett av Norge, som spilte tettere i forsvar og fikk satt flere fine scoringer framover. Ved halvspilt andre sett var det uavgjort, og lagene fulgte hverandre tett de siste fem minuttene. Med under ett minutt igjen på klokka gikk Norge opp i ledelsen for første gang, før Spania utliknet i sitt neste angrep. Norge fikk ballen med 14 sekunder igjen på klokka, og trener Kjetil Lundeberg tok time out.

Når spillet ble satt igang igjen møtte spanjolene Norge med et svært utgruppert angrep. Raskt ble Norge avblåst for feil bytte, noe som førte til at de mistet ballen og fikk en spiller utvist. Med sju sekunder igjen på klokka fikk Spania ballen, satte sikkert en topoenger og kunne juble for seier 2-0.

Trener Kjetil Lundeberg hadde følgende å si om kampen:
- Vi ble hengende litt etter i første sett, men i andre sett hadde vi større muligheter. Det ble veldig små marginer, og alt i alt handla det om å få flest mulig poeng i mellomspillet for å unngå sisteplass. Nå klarte vi ikke det mot Spania, så da blir det ekstremt viktig å slå Danmark!

De norske gutta fortsatte dermed trenden om annenhver seier og tap, dessverre, men det lover jo tross alt godt for fredagens siste kamp som spilles klokka 1630. Motstander er Danmark, og først etter denne kampen får vi vite hvem Norges kvartfinalemotstander lørdag formiddag blir.

Kampen kan du se direkte på TV2 Sportskanalen eller TV2 Sumo!

Norges toppscorer i denne kampen ble Daniel Granli med 12 poeng.