Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170608_Kristiansen_Pettersen_900.jpg
Rune Kristiansen og Øistein Pettersen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Avslutter i Latvia

Rune Kristiansen og Øistein Pettersen avslutter sine dommerkarrierer med EM-kval-kamp Latvia - Ungarn.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kampen spilles i Valmiera, Latvia 15. juni. Lagene spilles i EM-kvalgruppe 1, der Ungarn er på andreplass bak Danmark, med Nederland tett bak og Latvia sist i gruppa før de siste kampene. 
Paret ledet torsdag kveld sin siste landskamp på norsk jord, da de var kampledere i åpningskampen i Gjensidige Cup i Terningen Arena, der Polen og Sverige møttes. 

Paret har bare dømt sammen en sesong, men begge kan se tilbake på lange og innholdsrike år med dommerfløyta, både på nasjonalt og internasjonalt nivå:

Øistein Pettersen, som i mange år dømte sammen med André Hansen, ble EHF-dommer i 1999. Tre år senere ble han også IHF-dommer. Karrieren teller blant annet både VM Kvinner 2005 og 2007, EM Kvinner 2004 og U-VM Kvinner 2003.

Rune Kristiansen ble EHF-dommer i 2006-07, og hadde i sin første internasjonale sesong Ørjan Valvik som makker. Fra 2008 – 2016 var det Øyvind Togstad som var fast makker, og de to har en lang rekke internasjonale oppgaver, både klubbkamper og landskamper.
Selv om de legger fløyta på hylla etter denne sesongen, vil begge to være med videre i arbeidet med å utvikle håndballdommere framover.

Vi sier "vel blåst" så langt, ønsker dem lykke til i avslutningskampen i Latva og med sitt videre virke i norsk håndball. 

20170608_Blomster_Øistein_900.jpg

Øistein Pettersen får blomster overrakt av Tore Schjerven i Terningen Arena etter kampen Polen - Sverige i Gjensidige Cup (foto: Svein André Svendsen/NHF)

20170608_Blomster_Kristiansen_Rune_900.jpg

Rune Kristiansen får blomster overrakt av Tore Schjerven (foto: Svein André Svendsen/NHF)

20170608_Pettersen_Kristiansen_blomster_900.jpg

Øistein Pettersen og Rune Kristiansen med fortjente blomster etter åpningskampen i Gjensidige Cup mellom Pollen og Sverige, der paret ledet sin siste kamp på norsk jord. Foto: Svein André Svendsen/NHF