Vipers tok første stikk

Vipers med klar beskjed til Larvik i kvinnenes første finale: Dere skal ikke komme her og komme her.

Så var det duket for damenes første sluttspillkamp. Vinneren av sluttspillet er den som vinner sammenlagt etter to kamper. Larvik har vunnet 12 år på rad og med seier i serien har de allerede sikret seg damenes Champions League plass neste sesong.

Larvik gikk raskt opp i en tremåls ledelse og det skulle gå nesten 5 minutter før Vipers fikk sitt første mål. Dette kom på straffe og det var Linn Jørum Sulland som satte sitt første av kveldens ni mål. Vipers presset godt i første omgang men klarte ikke å ta igjen det tapte til pause. Stillingen var altså 12-17 da dommeren blåste av etter 30 minutter.

Selv med fem mål bak, var ikke Vipers klar for å tape. De ville vise frem seg for et fullsatt Aquarama og det gjorde de med glans. Allerede etter elleve minutter i andre omgang hadde de tatt igjen de fem målene og stillingen var nå 22-22. Derfra så de seg ytterst sjelden tilbake og med meget god hjelp fra bakerste kvinne, Sakura Hauge, vant Vipers til slutt med ett mål.

Torsdagens kamp i Aquarama hadde vært utsolgt i 10 dager og hjemmelaget dro godt nytte av støtten fra tribunen. Vipers har aldri vunnet et sluttspill, vil dette bli det første? Klarer de å stoppe Larviks imponerende seiersrekke?

Svaret får vi på søndag 21/5, kampen starter kl. 18:00 og vises på Eurosport.