Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170528-THS-Duenas,-Jorge.jpg
Den tidligere spanske kvinnelandslagstreneren Jorge Dueñas fokuserte på forsvar.

Spennende seminar

190 deltakere har deltatt på Topphåndballseminaret i Sandefjord denne helgen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var den 11. utgaven av Topphåndballseminaret i den formen det holdes nå, og 190 deltakere, inkludert forelesere og gjester, har hatt en helg fylt med en miks av teori og praksis.

Helen Wernersen er utdanningsansvarlig i Norges Håndballforbund og forteller at det har vært et spennende seminar med bra forelesninger.

– Det startet på fredag med den svenske spillerutviklingen, som er lagt om gjort ny. Da fikk vi en bekreftelse på at vi gjør mye bra her i Norge allerede. Fredagen ble avsluttet i hall med innspill fra basket, med fokus på fotarbeid. Det var bra å lære av en annen idrett, sier hun.

Lørdag var det både utenlandske og norske forelesere. De norske landslagstrenerne, som alltid bidrar, hadde masse å komme med i en fullsatt dag, som ble avsluttet med festmiddag. Thorir Hergeirsson holdt en kjempefin tale om hvor viktig utvikling er.

– Søndag viste Mats Olsson en ny side av seg selv med foredrag om den mentale siden av målvaktsspillet, før det hele ble avsluttet med to praktiske økter i hall, forteller hun.

Samtidig med Topphåndballseminaret har det vært kurs i Trener 3, Trener 4 og instruktørsamling. Det har også vært EHF renewal-seminar for pro licence master coach i samarbeid med EHF. Fem trenere, både norske og svenske, har fått den fornyet i helgen.

Topphåndballseminaret er starten på en nasjonal utdanningsuke. Neste uke har alle regionene tettpakket med utdanning. 

20170528-THS-Deltakere.jpg